Собаку, якого 53-річний мешканець Старичів тягнув за машиною, лікують. Зловмиснику загрожує до 3-х років за гратами

13:47 7 січня 2021 р.

Фото до новини

Яворівський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами, який трапився вчора, 6 січня, у Яворівському районі на Львівщині.

Про це Dailylviv повідомила голова ГО “Еко прогрес” Устина Бойко.

У такий спосіб правоохоронці відреагували на заяву трьох зоозахисних громадських організацій Львівщини, які вимагають законного покарання для людини, що знущалася над беззахисним собакою.

Заяву підписали Володимир Мішенчук, голова правління ГО «Західноукраїнське товариство захисту тварин», Устина Бойко, голова правління ГО «ЕКОС», та Олена Остимчук, засновниця юридичної компанії «LEGAL JET».

Як написали в заяві зоозахисники, "мешканець Новояворівська Каблучко Володимир Володимирович 17.12.1968 року народження їхав на автомобілі (номерний знак, ВС4250ЄС) прив’язавши собаку до автомобіля. ВІн на швидкості тягнув її зі Старичів у Яворівському районі до залізничного переїзду".

Кримінальне провадження відкрито за частиною 1. ст.299 Кримінального кодексу України.

Згідно зі статистикою, наголосила зоозахисниця, усі, хто знущається над тваринами, схильні до насильства над людьми.

За словами Устини Бойко, яка спілкувалася зі слідчим, частина свідків уже опитана. Решту обіцяють опитати в понеділок.

Зі свого боку поліція Львівщини у Фейсбуці повідомила таке:

"На Львівщині поліцейські встановили зловмисника, який керував автомобілем з прив’язаним до фаркопу собакою

За фактом жорстокого поводження з твариною дізнавачі Яворівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження. Максимальне покарання, що загрожує 53-річному жителю Новояворівська - до трьох років обмеження волі.

Правоохоронці вдячні небайдужій жінці, котра, побачивши факт неприпустимого поводження з твариною, не пройшла повз, а зробила усе щоб припинити злочин та привернула до події увагу громадськості. Також поліцейські вдячні мешканцям, котрі допомогли встановити особу зловмисника.

6 січня під час моніторингу соціальних мереж співробітники Яворівського відділу подіції виявили публікацію про те, що невідомий чоловік керував автомобілем «Опель», до фаркопу якого був прив’язаний собака. У публікації було вказано, що подія сталась на автодорозі між селами Старичі та Шкло, при цьому тварина була травмована.

До встановлення обставин були задіяні співробітники служб та підрозділів територіального підрозділу поліції. Правоохоронці опитали авторку посту та встановили особу зловмисника - жителя міста Новояворівськ віком 53 роки.

За фактом співробітники сектору дізнання Яворівського відділу поліції, за процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - обмеження волі на строк до трьох років.

Проводиться досудове розслідування.

Собаці надано медичну допомогу, загрози його життю немає".

Передріздвяне: у Львові знайшли собаку з поламаними лапами і кулями в тулубі. Священник уже не вірить у загальну набожність Львова

Убивство собаки: зоозахисники зі Львова просять прем'єр-міністра вплинути на два міністерства - внутрішніх справ та освіти і науки

Жорстоко побитого на Львівщині собаку везуть у клініку. Поліція просить зголоситися очевидців злочину (відео)

Відкрито кримінальне провадження за фактом варварського побиття собаки на Львівщині: санкція - обмеження волі до 3-х років

Чотири зоозахисні ГО Львівщини вимагають кримінального покарання за садистське побиття собаки в Бродах. Поліція гальмує справу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів