Чотири зоозахисні ГО Львівщини вимагають кримінального покарання за садистське побиття собаки в Бродах. Поліція гальмує справу

20:45 29 грудня 2020 р.

Фото до новини

Чотири зоозахисні громадські організації Львівщини подали дві заяви в правоохоронні органи Львівщини з вимогою розпочати досудове слідство через садистське знущання над собакою в Бродах.

Заяву підписали Володимир Мішенчук, голова правління ГО «Західноукраїнське товариство захисту тварин», Устина Бойко, голова правління ГО «ЕКОС», Юрій Левицький, голова правління ГО «Стрийські хвости», Олена Остимчук, засновниця юридичної компанії «LEGAL JET», пише DailyLviv.

Як інформують представники ГО, 26.12.2020 року вони довідалися з мережі інтернет про те, що в Бродах двоє підлітків жорстоко побили собаку, запхавши її в мішок. Хлопець лупцював тварину в мішку металевою палицею, а дівчина цинічно сміялась і знімала відео. 

Як повідомили представники цих організацій, заяви подано у Львівську обласну прокуратуру і Бродівське відділення поліції. Зоозахисники вимагають порушити кримінальну справу за двома статтями кримінального кодексу України - 299 і 300.

Перша стаття передбачає покарання за жорстоке поводження з тваринами, що призводить до їх каліцтва чи загибелі, друга - за розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості.

Коли у соціальні мережі вибухнули хвилею обурення з приводу вбивства собаки, з Бродів неспрдівано повідомили, що собаку знайдено і її навіть лікують у ветеринарній клініці. Більше того, ветеринар запевнив, що життю тварини нічого не загрожує і її здоров’я поліпшується.

У соцмережах запідозрили, що таким сценарієм правоохоронці намагаються спустити цю справу на гальма. По-перше, є відео зі смітника, куди, за словами місцевих мешканців, викинули побитого собаку. І на відео - брудний і подертий мішок, а на фото поліції - чистий.  По-друге, на відео видно, що в побитої собаки шерсть має білий комірець на плечах і шиї, наче коралі, а в тієї, що на фото, такого білого комірця немає. Тому є велика ймовірність того, що і мішок, і собака підмінені. А мішок і металева палиця - це основні речові докази, бо на них мають бути відбитки пальців мерзотників. Однак, вочевидь, ніхто чомусь не вилучав тих речей.

Зоозахисники поінформували DailyLviv, що Львівська обласна прокуратура зареєструвала заяву і завтра чекають на відповідь від прокуратури. А бродівська поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 299.

Убивство собаки: зоозахисники зі Львова просять прем'єр-міністра вплинути на два міністерства - внутрішніх справ та освіти і науки

Жорстоко побитого на Львівщині собаку везуть у клініку. Поліція просить зголоситися очевидців злочину (відео)

Відкрито кримінальне провадження за фактом варварського побиття собаки на Львівщині: санкція - обмеження волі до 3-х років

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів