Відкрито кримінальне провадження за фактом варварського побиття собаки на Львівщині: санкція - обмеження волі до 3-х років

20:55 26 грудня 2020 р.

Фото до новини

Поліцейські встановили особи підлітків, причетних до жорстокого поводження з твариною на Бродівщині.

Про це інформує поліція Львівщини, пише DailyLviv.

За цим фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження.

Сьогодні, 26 грудня, під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили публікацію, де йшлося про те, що нібито в місті Броди  невідомі особи помістили собаку в мішок та  побили її, після  чого тварина загинула.

Правоохоронці негайно розпочали за цим фактом перевірку, до якої були залучені співробітники всіх служб територіального підрозділу поліції.

Невдовзі поліцейські  встановили особи зловмисників – ними виявились 16-річний  хлопець та 14-річна дівчина, мешканці Бродівського району.

Також встановлено, що 23 грудня близько 17.00, на сміттєзвалищі неподалік  одного з сіл району,  школяр помістив собаку в мішок і декілька разів вдарив тварину металевою трубою.  Очевидцем події була  його неповнолітня знайома.

Крім того, правоохоронці розшукали собаку та доставили тварину у ветеринарну лікарню, її життю нічого не загрожує.

За цим фактом дізнавачі Бродівського відділення поліції, за процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (Жорстоке поводження з тваринами)

Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - обмеження волі на строк до трьох років.  

Досудове розслідування триває.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів