Убивство собаки: зоозахисники зі Львова просять прем'єр-міністра вплинути на два міністерства - внутрішніх справ та освіти і науки

20:05 29 грудня 2020 р.

Фото до новини

Дві громадські організації звернулися з листом до керівника Уряду, щоб він дав доручення двом міністерствам - внутрішніх справ та освіти і науки - виконувати міжнародні зобов'язання України щодо гуманного поводження з тваринами.

Про це пише DailyLviv.

"Громадськість Львівщини глибоко стурбована прикрим інцидентом, який нещодавно трапився у м. Броди Львівської області, де двоє підлітків жорстоко побили собаку, запхавши її в мішок. Школяр лупцював тварину у мішку металевою палицею, а учениця знімала побиття на відео та цинічно сміялась. Потім вони це відео викликали в мережу інтернет і вихвалялись. Як стало відомо з засобів масової інформації, цих двоє дітей є учнями Бродівської середньої загальноосвітньої школи №4", - пишуть прем'єру голова правління ГО «Західноукраїнського товариства захисту тварин» Володимир Мішенчук і голова правління ГО «ЕКОС» Устина Бойко.

Ця подія зчинила велике обурення та занепокоєння у свідомих громадян України, оскільки така поведінка неприпустима для європейського суспільства та визнається злочином відповідно до КК України та міжнародних договорів, ратифікованих Верховною Радою України. Із засобів масової інформації волонтерам стало відомо про кримінальне провадження щодо осіб, які жорстоко знущались з собаки.

Зважаючи на те, що до зоозахисників щотижня надходить інформація про подібні випадки не лише у Львові, але й в усій Україні, громадські активісти просять голову Уряду:

- доручити Міністерству внутрішніх справ провести всебічне, повне та об'єктивне дослідження всіх обставин і доказів у межах кримінальних проваджень за ст. 299 КК України (Жорстоке поводження з тваринами), ст. 300 КК України (Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію), 304 КК України (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність).

- доручити Міністерству освіти і науки України запровадити в навчальних закладах (дитячі садочки, школи, гімназії і т.д.) уроки гуманного поводження з тваринами, щоб донести дітям, що Україна – гуманна країна, в якій такі явища, як жорстоке поводження з тваринами, неприпустимі і караються законом. 

Жорстоко побитого на Львівщині собаку везуть у клініку. Поліція просить зголоситися очевидців злочину (відео)

Відкрито кримінальне провадження за фактом варварського побиття собаки на Львівщині: санкція - обмеження волі до 3-х років

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів