Зеленський висловив бажання мати іншу мережу електропостачання, - міністерка енергетики США

10:49 27 лютого 2023 р.

Фото до новини

Вже на початку березня США направлять до України третій транш допомоги енергетичному сектору у вигляді обладнання.

Про це заявила міністерка енергетики США Дженніфер Гренголм в інтерв’ю “Голосу Америки”, пише Dailylviv.com.

«Нас вражає, як швидко українці залучають те, що ми надсилаємо, аби відновити роботу енергосистеми якомога скоріше. Стійкість і швидке виконання завдань тими, хто працює над відновленням електромереж, захоплюють дух”, - додала міністерка енергетики США. 

Дженніфер Ґренголм підкреслила, що вона особисто перебуває у контакті з міністром енергетики України Германом Галущенком і відчуває прагнення української сторони до постійної співпраці та втілення відповідних планів. 

Також міністр енергетики США зазначила, що Америка підтримує прагнення України побудувати нову модель енергетичної системи, основою якої буде чиста енергія та децентралізація

“Я знаю, що Президент Володимир Зеленський висловив бажання мати іншу мережу електропостачання – розподільну. Вона працює на чистій енергії, але не є настільки централізованою, щоб бути мішенню. Це дуже надихає і це те, над чим ми  хочемо працювати з Україною”, - зазначила вона.

За словами Гренголм, Головна науково-дослідна лабораторія в США з питань відновлюваної енергетики та енергоефективності, яка розробляє дорожні карти для країн, що висловили зацікавленість у переході на 100% чисту енергію, готова до роботи з українською стороною.

Дженніфер Ґренголм наголосила, що співпраця над відновленням українського енергосектору та побудовою нової енергосистеми допоможе досягнути ключової мети – енергонезалежності України як невіддільна (частина/ознака) складової національної безпеки.

Кулеба на зустрічі МЗС G7 запропонував два варіанти подалання енергокризи в Україні (відео)

ЄБРР надає 372 млн євро на аварійний ремонт енергетичної інфраструктури України

Україна зменшила імпорт електроенергії до нуля

Через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції, - Укренерго про ситуацію зі світлом

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів