Через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції, - Укренерго про ситуацію зі світлом

11:12 13 лютого 2023 р.

Фото до новини

Споживання електроенергії поступово зростає, порівняно з вихідним днем, що є традиційним для початку робочого тижня.

Про це інформує Укренерго, пише Dailylviv.com

Наразі дефіцит потужності в енергосистемі поки що відсутній. Наявної потужності достатньо, щоб покрити потреби споживання.

"Відсутність дефіциту пояснюється тим, що після ремонтів у роботу включено додаткові енергоблоки на декількох теплових електростанціях, зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, яке повною мірою покриває споживання. Також через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції. Збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії. Також триває імпорт електроенергії зі Словаччини. 

Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні поки що не доводили. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка.

Однак через пошкоджену мережеву інфраструктуру в Одесі діють графіки погодинних відключень. У Київській, Хмельницькій, Житомирській областях та у м. Київ у міру зростання споживання теж можливе застосування відключень відповідно до графіків операторів систем розподілу для уникнення ризику перевантаження обладнання",- йдеться в повідомленні.

Укренерго нагадує, що понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулювальні потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години.

На низці електростанцій, пошкоджених під час ракетних та дронових атак росіян, продовжують ремонтні роботи. Також ремонтні бригади «Укренерго» продовжують ремонтні роботи всіх об’єктах магістральних мереж, пошкоджених внаслідок російських атак, з метою усунення мережевих обмежень та передачі електроенергії від генерації до споживачів.

На Львівщині призупинили графіки вимкнень електроенергії

Три області і Київ завтра забезпечать електроенергією без обмежень

В Україні зараз немає дефіциту потужності електроенергії, - Укренерго

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів