Україна зменшила імпорт електроенергії до нуля

18:03 20 лютого 2023 р.

Фото до новини

Споживання електроенергії поступово збільшується, що типово для початку робочого тижня. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується.

Про це інформує Укренерго, пише Dailylviv.com.

Працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Через сприятливі погодні умови та поступове зростання світлового дня збільшилась робота електростанцій з відновлюваних джерел енергії, потужності яких працюють переважно у денні години. Наразі вони працюють уже зранку, частково беручи участь у покритті ранкового піка споживання. Імпорт електроенергії незначний і наближається до нульових значень в результаті стабілізації електропостачання в країні.

Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень. 

Виміри фактичного споживання проводяться відповідно до графіка у Львівській та Одеській областях. При цьому в Одеському районі та в Одесі виміри будуть проводитись з урахуванням обсягів обмежень під час застосування графіків погодинних відключень, що пов’язано з мережевими обмеженнями, які наразі все ще існують.

Бригади «Укренерго» продовжують ремонтні роботи для усунення мережевих обмежень для Одеси та Одеського району. Пошкодження там складні і масштабні, тому відновлення надійного енергопостачання вимагає тривалого часу.

Через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції, - Укренерго про ситуацію зі світлом

Рекордне споживання: що відбувається в енергосистемі і чого очікувати

Укренерго готується до масованих ракетних обстрілів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів