Рекордне споживання: що відбувається в енергосистемі і чого очікувати

10:39 19 лютого 2023 р.

Фото до новини

Споживання електроенергії - найнижче за весь тиждень, що є характерним для ранку неділі.

Про це інформує Львівобленерго, пише Dailylviv.com.

Зростання споживання прогнозують ввечері та завтра на ранок. Зараз для енергосистеми є надзвичайно важливим уникати як пікових навантажень, так і провалів у споживанні. Укренерго просить розподіляти користування енергомісткими приладами впродовж доби.

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і не прогнозується. 

Усі електростанції працюють згідно з командами диспетчерів «Укренерго» та графіками.

Ліміти споживання до областей не доводили через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі. Водночас у разі зміни ситуації та при зростанні споживання можливе застосування вимкнень. Заміри фактичного споживання будуть продовжені вже завтра.

Вимкнення за графіком все ще вимушено застосовують через мережеві обмеження в Одесі та Одеському районі. Також погодинні вимкнення можливі в окремих районах Києва та Київської області у зв’язку з проведенням обленерго ремонтних робіт.

Без  вихідних тривають ремонтні роботи на Одещині та в інших регіонах, де магістральні мережі неодноразово були атаковані ракетами та дронами росіян. 

Нагадуємо, що понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулювальні потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години.

Неділя: як подаватимуть електроенергію на Львівщині

Ракетна атака не вплинула на електропостачання Львівшини

Російські ракети пролетіли повз ядерний реактор, - звернення Енергоатома

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів