За три роки на Львівщині створили 47 сімейних фермерських господарств

16:44 28 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Про це йшлося під час засідання Вченої ради, що відбулося в Інституті сільського господарства Карпатського регіону НААН.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Мета заходу –  об’єднати зусилля наукових установ, органів влади та виробників для напрацювання плану заходів з розвитку  молокопродуктового  підкомплексу області на період до 2030 року.

Учасниками стали члени Вченої ради, наукові співробітники інституту та заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко.

«Одним із перспективних шляхів розвитку м'ясо-молочної галузі є розвиток сімейних молочних ферм на базі особистих селянських господарств, які утримують понад 5 корів. Зокрема за останніх 3 роки на Львівщині створили 47 сімейних фермерських господарств, які утримують  від 5 до 50 корів. Створення сприятливих умов для пришвидшення процесу створення і діяльності сімейних фермерських господарств має важливу роль для розвитку області та досягнення належного рівня продовольчої безпеки,  а також дозволить підвищити рівень зайнятості сільського населення та їх доходи», - зауважила Людмила Гончаренко.

З доповіддю «Перспектива розвитку молокопродуктового підкомплексу Карпатського регіону у воєнний та повоєнний час» виступив також радник при дирекції інституту, академік НААН Григорій Михайлович Седіло. 

Три громади на Львівщині отримали кошти на поліпшення пасовищ: які і скільки

На Львівщині затвердили програму, орієнтовану лише на малих і дрібних сільгоспвиробників

На Львівщині в умовах воєнного стану взяли в оренду 240 га сільгоспземлі: де найбільше

Фермерський ярмарок на площі Ринок працюватиме довше

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів