На Львівщині створили 128 сімейних ферм

17:15 14 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

40 із 128 сімейних ферм, які створили на Львівщині, відкрили за підтримки канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Фермери отримали сучасне обладнання для облаштування своїх господарств.

Про це повідомили в п’ятницю, 14 вересня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Фермери отримали завдяки канадському проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» сучасне обладнання для облаштування своїх господарств».

Головний спеціаліст департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Христина Солопатич розповіла: «Майже 93% поголів’я корів зосереджено у особистих селянських господарствах, які виробляють 96% молока в області. На Львівщині є 128 сімейних ферм, які працюють в області. За підтримки канадського проекту в нас відкрито 40 сімейних ферм. Розвиток маленьких селянських господарств дасть можливість створити додаткові робочі місця, забезпечити високу якість молока з більшою доданою вартістю».

В облдержадміністрації поінформували також: «Одним із таких фермерів є Микола Бурак. 24-річний фермер утримує сім корів та одне телятко. До кожної корівки господар звертається на ім’я. Від канадського проекту фермер отримав вентилятори, лампи, спеціальні мати для корів, доїльний апарат і комп’ютерну систему для управління світлом і вентиляцією для приміщення».     

Микола Бурак розповів: «Робота нової ферми розпочалась у 2016 році. До цього три роки ми були у старому приміщенні. Тут зараз у нас  є корови, які дають не менше 6 тон молока за лактацію. Ми продаємо і сире молоко, а також робимо сир качотта трьох видів і адегейський».
В облдержадміністрації повідомили також: «У планах фермера побудова ще однієї ферми та збільшення поголів’я до 25-30 корів. Нагадаємо, що фермери можуть скористатися обласною та державними програмами підтримки. Це кредити, фінансова підтримка бізнес-планів та дотація за утримання молодняка великої рогатої худоби».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів