Україна подала заявку на вступ в ОЕСР

08:52 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вірить, що невдовзі в Києві відкриють офіс ОЕСР в Україні.

Амбітна мета України — це набуття повноцінного членства в Європейському Союзі та Організації економічного співробітництва та розвитку. Про це зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на відкритті засідання Ради ОЕСР 26 вересня, де розглядалася заявка на вступ України до організації.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

«Ми розглядаємо ці два процеси як такі, що доповнюють один одного, і зважаємо на те, наскільки значною для ЄС є роль ОЕСР як аналітичного центру і центру розробки найкращих рішень щодо державної політики», — підкреслив Денис Шмигаль.

«Ми активно рухаємося до інтеграції в європейські ринки. До кінця цього року буде прийнято більше 100 нормативних актів, які зроблять нашу країну набагато ближчою до Європи», — відзначив Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль висловив сподівання, що ОЕСР підтримає заявку України й сторони узгодять дорожню карту членства України в цій організації. Цей процес відкриє ширший доступ України до участі у роботі органів ОЕСР. Впроваджуючи стандарти організації і беручи участь в її оглядах, Україна ставатиме більш зрозумілою для інвесторів, дослідників, консалтингових компаній, а найголовніше — тих, хто вивчає можливості виходу на український ринок.

Прем’єр-міністрУкраїни подякував організації за надважливу підтримку і висловив сподівання, що вже незабаром Генеральний секретар ОЕСР Матіас Корманн особисто прибуде для відкриття офісу в Україні.

Довідка

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), (англ. Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) - міжнародна організація, що об'єднує 37 країн світу, більшість з яких є країнами з високим доходом громадян і високим ІРЛП та розглядаються як розвинені.

Україна отримає 5 млрд євро допомоги від ЄС: на що їх витратить

Шмигаль поїхав у ФРН по Mars II, Panzerhaubitze 2000, IRIS-T

Нова Україна: Єврокомісія затвердила План відбудови України

Уряд готується до різних сценаріїв опалювального сезону

Три етапи відновлення України від воєнних руйнувань: чиїм коштом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів