На місці гаража Дениса Шмигаля у Львові збудують багатоквартирний будинок

09:49 8 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Депутати Львівської міської ради у четвер, 7 жовтня, передали в оренду ділянку для будівництва багатоквартирного будинку на вул. Куликівській, 21. Його планує збудувати Андрій Якимів, очільник обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини».

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.com.

«За» проголосували 44 із 52 присутніх депутатів.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,03 га, яка розташована поблизу Стрийського парку та Національної академії сухопутних військ. Її Андрію Якиміву віддали в оренду на п’ять років, він платитиме орієнтовно 40 тис. грн в рік орендної плати.

Згідно з пояснювальною запискою, на ділянці є будівля площею 179 м2 та гараж площею 15,9 м2, які зараз належить Андрію Якиміву. Останню нерухомість він придбав у теперішнього прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Його ж дружині Катерині Шмигаль належить будинок площею 215,9 м2 на вул. Куликівській, 19/1.

До продажу гаража Денис Шмигаль мав свої плани на ділянку площею 0,01 га. У 2019 році депутати Львівської міської ради дозволили йому виготовити проєкт землеустрою для будівництва та обслуговування житлового будинку на вул. Куликівській, 21. Однак через продаж гаража ухвала втратила чинність.

Тепер ж Андрій Якимів планує збудувати тут багатоквартирний житловий будинок. Поки що проєкту будівлі немає, однак в лютому 2019 року виконком дозволив розробити на цій території детальний план − в районі вул. Бойківської та вул. Академіка Сахарова. Згідно з генеральним планом, ділянка розташована в зоні малоповерхової житлової забудови, де дозволено до чотирьох поверхів. А згідно з зонінгом – в зоні садибної житлової забудови, тут можна зводити будівлі не вище 18 метрів.

Про орендаря

Андрій Якимів є колишнім депутатом Львівської міської ради. А з січня цього року він очолює обласну асоціацію місцевих рад «Ради Львівщини». На цій посаді він став фігурантом нового матеріалу «НГ. Львів» − «Сходили на Пікуй». Очолювана ним асоціація витратила кошти з обласної програми розвитку культури на депутатсько-чиновницький святковий похід на гору Пікуй.

На вул. Куликівській, 21 зареєстровані три компанії Андрія Якиміва – ТОВ «Вишня Екопарк», ТОВ «Крафтові технології» та ПП «Львівтехнопарк». Перші дві фірми створили цього року, а останню – в 2019 році. В усіх компаніях основний вид діяльності вказаний як «змішане сільське господарство».

22 га лісу ЛОДА надала дружині голови асоціації Ради Львівщини

Асоціації Рад Львівщини заплатили з бюджету майже вдвічі більше, ніж всім атовцям області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів