Шмигаль поїхав у ФРН по Mars II, Panzerhaubitze 2000, IRIS-T

17:20 4 вересня 2022 р.

Фото до новини

Урядовець сподівається, що Німеччина стане одним з лідерів у процесі розбудови протиповітряної оборони в Україні.

"Розпочинаємо візит до Німеччини із зустрічі з її Президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром, - написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у ТК, інформує Dailylviv.com. -  Зброя, фінанси, санкції, провокації росії на ЗАЕС, наша інтеграція в ЄС, перемога і відбудова України. Все це на порядку  денному обговорення з німецькими союзниками.

Для перемоги та вигнання окупантів із наших земель Україні потрібно ще більше важкого озброєння від союзників. Реактивні системи залпового вогню MARS II та самохідні артилерійські установки «Panzerhaubitze 2000», які передала Німеччина, гарно показали себе на полі бою, і ми сподіваємося на збільшення поставок важкого озброєння. Крім того, восени очікується передача надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T. Водночас ми очікуємо, що Німеччина стане одним із лідерів у процесі розбудови протиповітряної оборони.

Серед інших важливих тем — говорили про План відновлення України, який необхідно починати реалізовувати вже зараз. Негайний ремонт критичної інфраструктури, відбудова лікарень, шкіл і житла. Все це ми почали робити. У 2023 році кошти та зусилля потрібно збільшувати в десятки разів, і ми впевнені, що Німеччина та ЄС будуть лідерами в цьому питанні.

 Президент Штайнмаєр вкотре запевнив, що Німеччина буде пліч-о-пліч з Україною для того, аби забезпечити нашу перемогу".

У ФРН припиняють прийом біженців з України

Позиція Німеччини щодо України докорінно змінилась, - Шольц

Німеччина оприлюднила повний список озброєння, яке надасть Україні

Німеччина поставить в Україну зброї ще на 186 млн євро

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів