Об'їзна Львова: буде нова дорога від Рясне-Руської до Сокільників

14:52 1 лютого 2022 р.

Фото до новини

Цього року розпочнуть реконструкцію західної об’їзної Львова. Загальна протяжність дороги – понад 15 кілометрів.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

У лютому буде оголошено тендер на будівництво першої ділянки об’їзду від Рясне-Руської до Зимної Води з влаштуванням трирівневої розв’язки, яка примикатиметься до вулиці Городоцької. Її протяжність - 6 кілометрів,  дорога буде І категорії, матиме наземні пішохідні переходи та по дві смуги руху.

Наступна ділянка - від  шляхопроводу у Солонці  до кільцевої розв’язки у Сокільниках - протяжністю 3 кілометри. Тендер планують оголосити навесні. На цій ділянці передбачається дві транспортні розв'язки.  

У розробці проектно- кошторисна документація на третю ділянку від Сокільників до Зимної Води.

Служба автомобільних доріг у Львівській області з цього приводу повіомила, що спільно з колегами з Львівської обласної державної адміністрації, а також з інженерами та землевпорядниками Служби автомобільних доріг у Львівській області ініціювали робочу зустріч, за участі керівників та представників Львівської, Солонківської, Сокільницької та Зимноводівської об’єднаних територіальних громад, щодо реконструкції існуючої об’їзної дороги Львова на ділянках Західного обходу міста Львова та частини автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп. 

«Є взаєморозуміння серед керівників області та об’єднаних територіальних громад щодо необхідності розширення кільцевої дороги міста Львова. Адже закоркованість цієї дороги – це проблема не лише місцевих, а й гостей Львівщини. У «час пік» на цій дорозі в заторах можна простояти чимало часу. А це, своєю чергою, сприяє зниженню безпеки дорожнього руху, відпрацьовані гази автотранспорту суттєво впливають на екологію регіону, а про комфорт взагалі не варто говорити. Станом на сьогодні маємо готову проектну документацію для реконструкції дороги Західний обхід міста Львова від Рясне-Руська до Холодновідки км 0+000 – км 6+000. Наразі проводиться експертиза проєкту. На черзі також інші ділянки цієї дороги», - зазначив Олег Береза, керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Крім цього, вже розпочата процедура з підготовки для викупу та вилучення земель. Почалася така робота із Зимноводівською ОТГ, очікуємо активного сприяння з боку влади міста Львова щодо селища Рудне та Рясне-Руська Львівської ОТГ. 

Реконструйована дорога відповідатиме параметрам І-Б категорії з транспортними розв’язками в різних рівнях.

 

Добудовують альтернативу кільцевій дорозі Львова для транзитного транспорту

Початок будівництва на Північній об’їзній Львова: користувачів ділянок просять зібрати урожай і не садити новий

Північну об'їзну дорогу Львова будуватимуть не менше, ніж чотири роки

На автодорозі «Західний обхід міста Львова» зіткнулися одразу три автомобілі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів