Служба автомобільних доріг у Львівській області склала звіт про велике будівництво автошляхів

15:44 17 грудня 2021 р.

Фото до новини

Мережа автомобільних доріг загального користування державного значення на території Львівщини складає 1890,9 км автодоріг та 462 мостових переходи.

Загалом на 2021 рік передбачено коштів у сумі 4,9 млрд.грн. У рамках реалізації Програми «Велике будівництво» впродовж 2021 р відновили автомобільних шляхів в області загальною протяжністю 264,2 км та 22 штучних споруд. Йдеться про будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонти. Про це повідомила Служба автомобільних доріг у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Найбільш значущими об’єктами 2021 року є:

Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка, яка з’єднує між собою основні магістралі Львівщини. Активно відновлюючи автомобільну цю дорогу, поступово створюємо Велике транзитне кільце навколо Львова, що дозволить суттєво розвантажити кільцеву дорогу Львова та його вуличну мережу.

Т-14-03 Грушів – Немирів – цьогоріч розширили ділянку дороги на підході до пункту пропуску Грушів – Будомєж шляхом влаштування додаткової смуги руху. Крім цього провели ремонтні роботина ділянці від пункту пропуску до кільцевої транспортної розв’язки доріг Т-14-03 Грушів – Немирів та Т-14-20 Яворів – Грушів.

Т-14-02 Східниця – Пісочна, на ділянці об’їзної дороги Трускавця. Збудувати ділянку в обхід карстових проваль є одним із найважливіших проєктів для дорожньої інфраструктури Львівської області та України вцілому. Адже мова йде про безпеку учасників дорожнього руху. Це є нове будівництво ділянки дороги відповідно до європейських стандартів з якісним дорожнім покриттям та організацією дорожнього руху.

Мостовий перехід через річку Західний Буг Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. Впродовж кількох місяців ми отримали всі дозвільні документи на проведення будівельних робіт, забезпечили переправу для пішоходів, облаштували тимчасовий міст, провели демонтаж зруйнованих елементів та приступили до будівництва основного моста.

Шляхопровід через залізницю на автомобільній дорозі Західний обхід міста Львова - Велике будівництво сприяє розширенню найбільш завантаженої дороги Львівщини - Західний обхід міста Львова. В рамках цього ми розпочали роботи із реконструкції шляхопроводу через залізницю між населеними пунктами Рудно та Зимна Вода на км 4+014.

М-30 Стрий – Ізварино на всій протяжності в межах Львівської області (км 0+000 км 44+230). Це найкоротший шлях від Львівщини до Луганщини. Він з’єднає схід і захід країни. Цей маршрут є Дорогою Єдності. Капітальний ремонт проводили на 43 км дороги та 5 мостових переходів. Станом на сьогодні повністю змінено дорожній одяг та завершуємо капітальний ремонт усіх штучних споруд.

Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква. Ще весною автомобільна дорога регіонального значення Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква, яка з’єднує Львівську область із Волинською, була не в найкращому стані. На дорожньому покритті спостерігалися різні деформації. Зокрема, напливи, колійність, тріщини, дрібна ямковість та інше. Цьогоріч ремонтом були охоплені дві ділянки загальною довжиною майже 50 км. Станом на сьогодні маємо відремонтовану дорогу на всій протяжності в межах Львівської області. Крім цього, влаштували кільцеву транспортну розв’язку на пересіченні доріг Р-15 Ковель – Володимир- Волинський – Червоноград – Жовква та М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська у місті Жовква.

Т-14-15 Мостиська – Самбір – Борислав, км 3+000 – км 36+138, яка з’єднує прикордонний регіон області із курортним. Наприкінці серпня поточного року ми розпочали роботи для відновлення цього автошляху на 33 - кілометровому відрізку Мостиська – Самбір. Станом на сьогодні маємо 19,5 км дороги з нижнім шаром асфальтобетонного дорожнього покриття з попередньо укріпленою основою. Тобто, належний рух транспорту забезпечений на ділянці Крисовичі – Воля-Баранецька.

минулого року завершено ремонт дороги Мостиська – Самбір – Борислав між Самбором та Бориславом. Тепер маємо 30 км дороги з гарним та якісним дорожнім покриттям.

М-06 Київ – Чоп, км 650+800 – км 665+400 на ділянці Сколе – Козьова – у поточному році завершили роботи із влаштування тротуарів.

Т-14-17 Куровичі – Рогатин, км 0+000 – км 29+605. Автошлях Куровичі - Рогатин з’єднує Львівську та Івано-Франківську області. Загальна протяжність дороги становить 43 км. У планах відремонтувати цю дорогу на 30 км по всій протяжності в межах Львівської області. Станом на сьогодні забезпечили належний рух транспорту у нижньому шарі асфальтобетонного дорожнього покриття довжиною 21 км дороги.

Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий, км 66+290 – км 78+591. Автошлях Т-14-18 ремонтом охоплено одразу на кількох ділянках загальною довжиною майже 60 км. Адже ця дорога має важлива соціальне значення для Львівщини, оскільки веде до майбутнього пункту пропуску Нижанковичі - Мальховіце.

Під’їзд до міста Львова, км 0+000 – км 1+260 - одна з найбільш завантажених автошляхів Львівщини, оскільки з’єднує між собою міжнародну трасу М-06 Київ – Чоп та місто Львів. За параметрами - це І-Б категорія дороги. Вона має по три смуги руху в кожному напрямках. Через інтенсивний автомобільний трафік на цій дорозі, в тому числі, великовагового транспорту, подекуди спостерігалися певні деформації дорожнього покриття. Відповідно, було прийнято рішення, зрізати старий шар покриття та влаштувати новий дорожній одяг, завдяки чому забезпечили належні умови руху.

Реалізовують інвестиційні проекти. Зокрема:

- в рамках реалізації проєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українському кордоні» активно проводили ремонтні роботи на автомобільних дорогах Т-14-01 КПП «Смільниця» - Старий Самбір, км 14+950 – км 17+950 (відремонтовано 1,8 км дороги); Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська, км 3+137 - км 56+307 (відремонтовано 8,2 км дороги) та Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий, км 0+000 – км 46+435 (відремонтовано 27, 0 км).

Крім цього, цьогоріч завершили капітальний ремонт на автомобільній дорозі Т-14-20 Яворів – Грушів, км 0+000 – км 19+500 (відремонтовано 19,2 км).

У рамках реалізації проєкту «Мале Карпатське коло» - спільний проект регіональних влад Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської областей та Укравтодору щодо розбудови доріг у центральній частині Українських Карпат. Тільки у лютому 2021 року було презентовано цей проєкт і вже на сьогодні розроблено  проєктну документацію на 11 об'єктів та на стадії передачі в експертизу 4 об'єкти.

Розпочаті роботи на 6 мостових переходах: по усіх з них влаштовано асфальтобетонне покриття та відкрито рух.

У рамках експлуатаційного утримання автошляхів влаштовано тонкошарове дорожнє покриття на ділянках доріг М-06 Київ – Чоп, М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська та М-10 Львів – Краковець. Також влаштовано шар покриття на дорогах М-06 Київ – Чоп, М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, М-10 Львів – Краковець, М-11 Львів – Шегині, Т-14-10 Броди – Тернопіль, Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка, Т-18-06 Рівне – Млинів – Берестечко - Буськ – Перемишляни.

Уперше з часів Незалежності на Львівщині збудують унікальну дорогу через Карпати

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів