Північну об'їзну дорогу Львова будуватимуть не менше, ніж чотири роки

15:24 17 грудня 2021 р.

Фото до новини

Протяжність північного об' їзду Львова становитиме, за різними даними, 23 або 24 кілометри.

Сьогодні виконком Львівської міськради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію Службою автомобільних доріг у Львівській області автомобільної дороги загального користування державного значення М-10 Львів – Краковець (на м. Краків) (західний обхід м. Львова) на ділянці км 0+000 – км 6+000 у Львівській області.

Сьогодні ж Служба автомобільних доріг у Львівській області повідомила, що провела великий обсяг роботи для викупу земельних ділянок для реалізації проектів будівництва північної ділянки об’їзної автомобільної дороги у Львові. Залишилося викупити ще 5 земельних ділянок. 

Нагадаємо, що північна об’їзна Львова стане однією з перших в Україні автомобільною дорогою найвищої категорії — з цементо-бетонним покриттям завтовшки 26 сантиметрів у верхньому шарі. Така дорога має більший гарантійний термін, є стійкішою за асфальтобетонну: не деформується, потребує у рази менше витрат на обслуговування. У Німеччині таких доріг 42%, у США — понад 50%. За проєктом передбачено три дворівневі розв’язки: у селі Бірки — на перетині з місцевою дорогою Лозино-Бірки, біля села Гряда — на перетині з дорогою Тернопіль — Львів — Рава Руська, та поблизу села Малі Підліски — на перетині з дорогою Львів-Луцьк. Про це розказав керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Північна об’їзна Львова повинна з’єднати автомобільну дорогу Київ-Чоп з кількома шляхами державного значення (Львів-Луцьк, Ковель-Жовква, Рава-Руська-Тернопіль, Львів-Краківець), які ведуть від Львова до кордону з Польщею. Протяжність північного об' їзду — 23 кілометри.

Будівництво Північного об'їзду Львова обіцяли розпочати восени 2021-го і закінчити за чотири роки.

Нагадаємо, що три роки тому "Укравтодор" так описував цей проєкт: Будівництво Північного обїзду м.Львів стане частиною транснаціонального коридору GO Highway. Вона поєднає міжнародну трасу М-06/Е40 Київ – Львів - Чоп та міжнародні дороги, що прямують від Львова до кордону з Польщею: М-09/Е372, М-10 та М-11/Е40. Проект Північного об’їзду Львова включає будівництво нової автомобільної дороги першої категорії з чотирма смугами руху – по дві смуги у кожен бік. На дорозі передбачено будівництво 1 моста, 3 естакад та 2 транспортних розв’язок у двох рівнях.

Протяжність нової ділянки дороги становитиме 24 км проти 45 км нинішнього південного об’їзду. Максимальна дозволена швидкість руху на цій дорозі складатиме 130 км/г."

У трьох районах викуповуватимуть ділянки для північного об'їзду Львова

З Краківця до Рівного за 2,5 години - але платною дорогою

На Львівщині хочуть збудувати першу платну дорогу Львів-Краковець

Траса від Львова до Польщі буде першою концесійною в Україні

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів