З Краківця до Рівного за 2,5 години - але платною дорогою

16:39 26 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Міжнародна консалтингова компанія ILF Consulting Engineers працює над техніко-економічним обґрунтуванням будівництва нової дороги Краківець - Броди - Рівне.

Тепер документ уже на завершальній стадії. Про це йшлося сьогодні під час  робочої наради на пункті пропуску “Краківець – Корчова” щодо будівництва нової концесійної дороги.

Участь у нараді взяли директор департаменту дорожнього господарства ЛОДА Орест Шуліковський,  керівник служби автомобільних доріг Олег Береза, радник прем'єр-міністра України Тарас Сиротинський, представники компаній ILF  та “Автомагістраль - Південь”.

“Якщо наразі дорога з Рівного до Краківця займає близько 4 годин, то нова може становити менше ніж 2,5 години. Протяжність нової дороги від Краківця до Львова становитиме майже 85 кілометрів. Цей інвестпроект є одним з пріоритетних для регіону і держави в цілому. Будівництво цієї дороги пришвидшить інтеграцію  транспортної системи України до загальної європейської. Після затвердження техніко-економічного обгрунтування буде відбуватися сам процес проектування нової концесійної дороги. Окрім цього домовилися провести розширену робочу нараду з представниками державної прикордонної служби щодо розбудови пункту пропуску Краковець в частині будівництва нової концесійної дороги і в частині будівництва  інфраструктурних об'єктів на території пункту пропуску”, - прокоментував заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Також він наголосив, що згідно із законодавством про концесію платна дорога повинна мати безоплатну альтернативу.

“Такою альтернативою  буде існуюча дорога Київ - Чоп та Львів - Краківець, яка і буде залишатися безоплатною для водіїв. Щодо самого інвестора, який буде будувати дорогу, та вартості як будівництва, так і проїзду буде відомо після завершення ТЕО і аналізу будівництва додаткових об’єктів”, - зазначив Юрій Бучко.

Це буде перша в Україні концесійна дорога.

Нагадамо, що про неї в Україні велися розмови років двадцять п'ять. 

На Львівщині хочуть збудувати першу платну дорогу Львів-Краковець

Траса від Львова до Польщі буде першою концесійною в Україні

У трьох районах викуповуватимуть ділянки для північного об'їзду Львова

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів