У трьох районах викуповуватимуть ділянки для північного об'їзду Львова

21:40 29 квітня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 29 квітня, у Львівській ОДА під головуванням заступника голови Юрія Бучка відбулась робоча нарада щодо будівництва північного об’їзду Львова.

Участь у заході взяли представники Служби автомобільних доріг, юстиції, управління Держгеокадастру та РДА.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

У межах наради обговорили питання викупу приватних земельних ділянок на територіях районів, по яких проходитиме Північний об’їзд, а саме Кам’янка-Бузького, Яворівського та Жовківського.

Юрій Бучко доручив представникам вищезгаданих відповідальних установ  впродовж місяця опрацювати документи  щодо встановлення права власності на земельні ділянки та подальшої процедури перемовин щодо їх викупу.

Відповідні договори купівлі-продажу повинні бути укладені до кінця літа.

Будівництво північної ділянки об’їзної автомобільної дороги міста Львів стане одним із найбільших інфраструктурних об’єктів в області. Проект є надзвичайно важливим рішенням для підвищення безпеки та зручності учасників дорожнього руху. Адже ця автомобільна дорога розвантажить Південний обхід міста Львова, зменшить кількість транзитного транспорту через місто і покращить екологічну ситуацію в регіоні.

Наразі на замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області проектною організацією розроблено проектно-кошторисну документацію на будівництво Північного обходу Львова, протяжністю 23,2 км. На дорозі передбачено 4 смуги руху, 3 мости, 7 шляхопроводів та 3 естакади. На перетині з дорогами державного значення заплановане будівництво трьох транспортних розв’язок у двох рівнях: на початку проектної ділянки на примиканні до дороги Т-14-14 Північний обхід м. Львів, на перетині з дорогою М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська та Н-17 Львів – Радехів – Луцьк.

Транспортні розв’язки освітлюватимуться в темну пору доби.

Дорога проходитиме між лісовими заказниками «Гряда» та «Завадівський». На ділянках проходження поблизу забудови населених пунктів та біля території заказників передбачені шумозахисні екрани.

Зазначимо, проектом передбачено тривалість будівництва зазначеної дороги 4 роки. Ця дорога будуватиметься в межах земельної ділянки концесійної автомобільної дороги Львів – Краковець (третій пусковий комплекс), але платною вона може бути лише тоді, коли збудують конценсійну дорогу Львів – Краковець.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів