Жодна з доріг "Великого будівництва" не стане концесійною і платною у 2021 році, - Укравтодор

13:56 26 грудня 2020 р.

Фото до новини

У Держагентстві автодоріг також запевняють, що будівництво концесійних платних доріг обов'язково передбачає наявність безкоштовної альтернативи.

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") спростовує інформацію про те, що за проїзд дорогами, побудованими і відремонтованими в рамках програми "Велике будівництво", стягуватиметься плата. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише DailyLviv.

"Наразі в соціальних мережах розповсюджується інформація про те, що низка доріг, оновлених і побудованих у рамках "Великого будівництва", стануть невдовзі платними. Але це не так. Дороги "Великого будівництва" завжди будуть безкоштовними", - підкреслюють в "Укравтодорі".

У Держагентстві автодоріг нагадали, що 23 грудня 2020 року на засіданні уряду було затверджено постанову, що встановлює максимальний розмір плати за разовий проїзд виключно дорогами, побудованими в рамках концесії.

"В Україні ще немає жодної побудованої за кошти приватних інвесторів дороги. Тобто жодна з доріг "Великого будівництва" цього року не може стати платною. Єдина мета постанови - створити умови для початку діалогу з інвесторами щодо реалізації концесійних проектів в Україні", - наголосили в "Укравтодорі".

У Держагентстві автодоріг також зазначили, що будівництво концесійних платних доріг обов'язково передбачає наявність безкоштовної альтернативи.

Крім того, у листопаді "Укравтодор" спільно з IFC (Світовий банк) і Міністерством інфраструктури України презентували програму державно-приватного партнерства в дорожній галузі, у рамках якої на першому етапі планується передати інвесторам шість пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км.

"На цих ділянках інвестор не має права стягувати плату за проїзд, натомість він зароблятиме на придорожній інфраструктурі та availability payments (платі за доступність) з Державного дорожнього фонду. Ми розуміємо складність та інноваційність цієї теми, мало відомої українським лідерам думок та журналістам, тому із задоволенням надамо детальні коментарі щодо цього", - зазначають в "Укравтодорі".

Швидкісна дорога М-30 з'єднає захід і схід України – від Стрия до Покровська

На Львівщині чотири прикордонні дороги збудують за польські гроші

Північну об'їзну Львова розпочнуть будувати в 2021 році: є кошти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів