Нафтогазові свердловини Львівщини: вперше у вільний доступ виклали контури ділянок, на які надано спецдозволи

21:39 23 вересня 2021 р.

Фото до новини

У відкритий доступ виклали контури ділянок спеціальних дозволів, які надані та за якими оголошені переможці за результатами проведених конкурсів на укладання угод про розподіл вуглеводневої продукції.

Поо це інформує Державна служба екології та надр України, пише Dailylviv.com.

На замовлення Служби ДНВП «Геоінформ України» створив Інтерактивну карту вуглеводневих корисних копалин, куди виніс контури ділянок спеціальних дозволів, які надані та по яких оголошені переможці за результатами проведених конкурсів на укладання угод про розподіл вуглеводневої продукції. Також упродовж тижня буде винесено на карту 6,5 тисяч кілометрів профілів і до кінця 2021 року ще 11 тисяч кілометрів сейсміки.

«Розміщення всіх необхідних надрокористувачу баз даних та реєстрів на єдиному зручному ресурсі є нашою метою. Ми цілеспрямовано рухаємося до відкритості, створюємо зручні та надійні цифрові сервіси для забезпечення прозорості й доступності сфери надрокористування», – інформує голова Держгеонадр Роман Опімах.

На вуглеводневу інтерактивну карту також винесена газотранспортна система України, ділянки діючих спеціальних дозволів, об’єкти надрокористування, позначені нафтогазові свердловини – експлуатаційні, контрольні, спостережні, параметричні, розвідувальні тощо. Підключено шари областей, районів, об’єднаних територіальних громад, що дозволяє визначити приналежність об’єктів надрокористування до конкретних адміністративних одиниць.

На виконання Договору про інформаційне співробітництво між Держгеонадрами та Держгеокадастром, що передбачає автоматизований обмін інформацією між Єдиною інформаційною системою користування надрами та Державним земельним кадастром, Держгеокадастр передав Службі дані про кадастровий поділ України.

«Зараз ДНВП “Геоінформ України” займається розміщенням шару Кадастровий поділ України з пошуковиком за кадастровим номером. На порталі вже доступна інформація про земельні ділянки у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській областях, в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, – повідоми Голова Держгеонадр Романа Опімах. – Винесення даних всіх областей дозволить надрокористувачу отримати інформацію про власників земельних ділянок у межах спеціального дозволу, що значно полегшить доступ до землі для початку робіт на об’єкті надрокористування».

Сервіс працює на основі GIS-технологій з умовними позначеннями, які використовуються в поширених GIS-системах. В розділі «Відкриті дані», інформація доступна для завантаження у формі відкритих даних (файли json, kmz): контури ділянок спеціальних дозволів, контури та точки центрів родових корисних копалин, точки розміщення нафтогазових свердловин. Наявна інформація може бути завантажена та оброблена будь-якою геоінформаційною системою.

Британська нафтогазова компанія розпочала буріння свердловини на Львівщині

З 1 січня красти природний газ в Україні стало важче, - Нафтогазбезпека

Нафтогаз і PGNiG видобуватимуть газ біля українсько-польського кордону

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів