Більше половини біженців з України легально працевлаштовані у Польщі

13:32 28 червня 2022 р.

Фото до новини

Міністерка сім'ї та соціальної політики Марлена Мальонґ повідомила, що з приблизно 500 тисяч українських біженців працездатного віку понад 260 тисяч працевлаштовані. Більшість із них, а це 92%, становлять жінки.

Міністерка сім'ї та соціальної політики Марлена Мальонґ в ефірі Польського радіо 24 розповіла про процедури, що полегшують легальне працевлаштування громадян України, та про способи допомоги українським біженцям. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Міністерка нагадала про інструменти, які полегшують біженцям з України доступ до польського ринку праці. В ефірі Польського радіо 24 очільниця міністерства сім’ї та соціальної політики згадала про процедури, що полегшують легальне працевлаштування.

Відповідно до нововведень, роботодавець має 14 днів з моменту працевлаштування особи, щоб повідомити про це державну службу зайнятості. «Це максимальне спрощення, яке тільки може бути», - сказала міністерка Марлена Мальонґ. 

Громадяни України, яким потрібна юридична, медична чи соціальна допомога, можуть користуватися порталом pomagamukrainie.gov.pl, додала міністерка. На порталі є розділи, присвячені отриманню допомоги: найважливіші оголошення, інформація щодо отримання польського номеру телефону, номеру PESEL, юридичної допомоги, перекладів і вивчення мови тощо. За допомогою цього порталу громадські організації, органи місцевого самоврядування та фірми також можуть надати допомогу українським біженцям, які рятуються від повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Допомогти можуть і приватні особи, додавши оголошення про транспорт, фінансову підтримку, проживання і, зокрема, переклади. 

Міністерка Марлена Мальонґ повідомила також, що з приблизно 500 тисяч українських біженців працездатного віку понад 260 тисяч працевлаштовані. Більшість із них, а це 92%, становлять жінки.

 

Польща переходить на другий етап допомоги українським біженцям: що змінилося

У Польщі назвали кількість українських працівників, які сплачують внески до пенсійного фонду

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів