Як жінки з України працевлаштовуються у Польщі

13:40 4 квітня 2022 р.

Фото до новини

Завдяки хорошій ситуації на польському ринку праці, немає проблем із працевлаштуванням у Польщі громадян України, що втікають від війни, - підкреслила міністерка Марлена Мальонґ.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Очільниця Міністерства сім’ї і соціальної політики звернула увагу на те, що до 24 лютого легально у Польщі працювало близько мільйона українців, головним чином це були чоловіки. Близько 200 тисяч виїхало, аби захищати свою батьківщину. Зараз у Польщі головним чином працевлаштовуються жінки з України, - зазначила міністерка Мальонґ. Зараз жінки знаходять роботу у готельній галузі, закладах харчування і на сезонних роботах, що вже розпочинаються.

Міністерка Марлена Мальонґ зазначила, що дуже важливо, на яких умовах працевлаштовуються громадянки України. Більшість – це договори доручення, - додала чиновниця.

Міністерка нагадала про створення порталу «Допомагаю Україні» (пол. «Pomagam Ukrainie» - ред.), де є багато інформації щодо ринку праці. Мобільний застосунок ePraca допомагає у пошуку і перегляді пропозицій роботи, базу до якого створює Міністерство сім’ї і соціальної політики в рамках порталу Центральна база пропозицій роботи (пол. Centralna Baza Ofert Pracy – ред.). Працює також «Зелена лінія» (пол. «Zielona linia» - ред.) як портал і гаряча лінія, серед іншого і українською мовою. Там можна отримати відомості про пропозиції роботи і інформацію для роботодавців.

У Польщі приймають спеціальний закон про допомогу українським біженцям

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів