Новий Посол України у Польщі: Дещицю замінив Зварич

19:50 8 лютого 2022 р.

Фото до новини

Замість Андрія Дещиці Президент України Володимир Зеленський призначив Надзвичайним і Повноважним Послом України в Польщі Василя Зварича.

Андрій Дещиця працював Надзвичайним і Повноважним Послом України в Польщі з 13 жовтня 2014, пише Dailylviv.com. Його каденція тривала 7 років та майже 4 місяці. А одним з ключових принципів дипломатії є ротація, за якою посол працює кілька років, після чого його або відкликають додому, у столицю, або ж переводять в іншу країну.  

Замість Андрія Дещиці Президент України Володимир Зеленський призначив Надзвичайним і Повноважним Послом України в Польщі Василя Зварича.   

Про це йдеться в оприлюднених на сайті Офісу президента України указах голови держави.

Дещиця був призначений послом у Польщі у 2014 році, до цього він кілька місяців, які припали на анексію Криму та початок війни на Донбасі, був виконувачем обов’язків міністра закордонних справ України.

Василь Зварич обіймав посаду директора другого територіального департаменту МЗС України, а також був заступником директора департаменту інформаційної політики міністерства закордонних справ. Він також був радником-посланником посольства України в Польщі.

І Дещиця, і Зварич - вихідці з Львівщини.

У Польщі відкрито нове приміщення Посольства України

Посол Польщі помилково підтримав Посла Ізраїлю щодо критики Степана Бандери

Бартош Ціхоцький заявив, що Василь Павлюк поширює неправдиву інформацію

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів