Бартош Ціхоцький заявив, що Василь Павлюк поширює неправдиву інформацію

21:27 10 березня 2021 р.

Фото до новини

Польський посол спростовує повідомлення українського консула у Любліні щодо відмови лікування в Ярославі та Жешуві постраждалих в аварії автобуса громадян України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький оприлюднив лист, у якому назвав неправдивою інформацію Генерального Консула України у Любліні Василя Павлюка про буцімто відмову лікарні у Ярославі оперувати потерпілих внаслідок аварії автобуса з українськими громадянами 6 березня.

У низці інтерв’ю українським ЗМІ генконсул України Василь Павлюк заявив, що двох потерпілих під час ДТП у Польщі громадян України відмовлялися лікувати в польських клініках. Причиною стала нібито відсутність страховки. Про це написав Leopolis

«У нас були два сигнали, що в Ярославі та Жешуві відмовлялися лікувати, тому що немає страховки. Питання в Жешуві ми вирішили, зв’язавшись із госпіталем. Зараз так само будемо контактувати з Ярославом», – зазначив дипломат в ефірі телеканалу «Україна 24».

Однак Посол Польщі в Україні спростував інформацію про відмову лікарів у Ярославі лікувати постраждалих у ДТП.

«У зв’язку з неправдивою інформацією, наданою Генеральним консулом України в Любліні паном Василем Павлюком про те, що нібито лікарі лікарні в Ярославі відмовилися оперувати потерпілих в аварії українського автобуса, яка сталася вночі із 5 на 6 березня, через відсутність страховки, я хотів би запевнити, що місцева лікарня надала допомогу всім одинадцяти громадянам України, які опинилися там після катастрофи на автостраді А4», – йдеться у листі Бартоша Ціхоцького, який розміщено на його сторінці у Фейсбуці.

22 пасажири українського автобусу перебувають у лікарнях у Польщі

Водію українського автобусу, який розбився у Польщі, загрожує до 8 років в’язниці

Автобус з України перекинувся на швидкості 45 кілометрів за годину: загинуло троє жінок і двоє чоловіків

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів