Водію українського автобусу, який розбився у Польщі, загрожує до 8 років в’язниці

10:43 8 березня 2021 р.

Фото до новини

Одному з водіїв українського автобусу сполученням Познань-Херсон, що потрапив у смертельну ДТП на Підкарпатті у Республіці Польща, висунули обвинувачення у ненавмисній катастрофі в наземному русі.

Обвинувачення у ненавмисній автокатастрофі під час наземного руху, унаслідок якої загинуло п’ятеро людей, висунули у неділю одному із водіїв українського автобусу, який у п’ятницю пізно ввечері розбився неподалік місця обслуговування мандрівників Кашице (MOP Kaszyce) на Підкарпатті. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

За словами заступниці окружного прокурора у Перемишлі Беати Стажецької, обвинувачення у ненавмисній катастрофі в наземному русі висунули 48-річному водію Володимиру К., який тоді керував автобусом. Унаслідок катастрофи загинуло п’ятеро осіб, а багато пасажирів «отримало легкі, середні та важкі травми».

За словами прокурора, за попередніми даними найбільш ймовірною версією ДТП є те, що водій мав намір здійснити поворот праворуч, у місце обслуговування пасажирів. За словами слідства, водій автобусу за мить до ДТП їхав зі швидкістю 96-97 кілометрів на годину, але перед самою аварією в останні чотири секунди швидкість транспортного засобу зменшилася із 95 до 45 кілометрів на годину.

«Хоча він їхав із дозволеною на автостраді швидкістю, одна вона була не пристосована до здійсненого маневру повороту праворуч», - пояснила прокурор Стажецька.

Вона додала, що саме тому йому висунули обвинувачення у ненавмисній катастрофі в наземному русі. Чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Вона додала, що під час допиту у лікарні, де нині перебуває підозрюваний, він заявив, що не може відповісти на обвинувачення (зізнається чи ні). Він додав, що не пам’ятає інциденту. Він також відмовився дати пояснення, посилаючись на поганий емоційний стан. Але додав, що згодом їх дасть. Підозрюваному заборонили виїжджати з Польщі, а також взяли його під нагляд поліції.

Другого з водіїв, який під час ДТП не керував автобусом, 35-річного Степана К., допитали у суботу як свідка.

У автобусі сполученням Познань-Херсон подорожувало 57 осіб, з них двоє водіїв.

Унаслідок аварії загинуло п’ятеро осіб, а 25 перебуває у лікарнях, з яких четверо – у важкому стані. 24 мандрівників, котрі були учасниками ДТП, вже виїхали з Польщі.

З-поміж 25 пасажирів українського автобуса, що зазнав аварії, стан 14 польські лікарі називають важким

За порушення ПДР в Україні штраф заплатять у Польщі і Білорусі

Автокатастрофа українського автобуса біля Ярослава: обидва водії були тверезі,- ПР

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів