22 пасажири українського автобусу перебувають у лікарнях у Польщі

09:51 10 березня 2021 р.

Фото до новини

Станом на 7 ранку 10 березня, за інформацією Міністерства закордонних справ України, в лікувальних закладах Польщі перебуває 22 особи. Із них дві людини у тяжкому стані.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС, пише Dailylviv. Розслідуванням причин аварії займається районна прокуратура в Перемишлі (Республіка Польща). Заступник начальника державної пожежної служби Підкарпатського воєводства Даніель Дриняк зазначив, що рятувальна операція була дуже складною. Після ДТП самостійно автобус змогли залишити тільки чотири людини. Водночас більш як 40 осіб рятувальники витягли з автобуса із застосуванням спеціального обладнання, оскільки автобус потрібно було розрізати, звільняти потерпілих і передавати їх медикам. До операції було залучено понад 100 рятувальників, важка техніка, дрони.

Нагадаємо, 6 березня поблизу прикордонного пункту пропуску "Корчова-Краківець" автобус "Познань-Херсон" потрапив у ДТП, внаслідок чого загинуло 5 людей, а 35 осіб потрапили до лікарень. Всього в автобусі було 57 українців. За сприяння консулів 24 людини вже відправили до України.

Увечері 9 березня повідомлялося, що у Польщі в медичних закладах перебувають 24 українці.

Причиною дорожньо-транспортної пригоди з українським автобусом в Польщі могло стати те, що водій не впорався з керуванням. Ймовірною причиною аварії став невдалий маневр при водінні, коли водій вирішив з'їхати на місце стоянки і відпочинку. Автобус їхав з дозволеною для тієї ділянки автомагістралі швидкістю, проте вона була занадто високою для запланованого повороту направо.

Водієві вже пред'явили звинувачення, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Skoda Octavia злетіла з мосту в річку: у поліції назвали причину (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів