Автобус з України перекинувся на швидкості 45 кілометрів за годину: загинуло троє жінок і двоє чоловіків

23:00 6 березня 2021 р.

Фото до новини

Три жінки та двоє чоловіків загинули в аварії українського автобусу, яка трапилася вночі на автостраді А4 поблизу Ярослава (Підкарпатське воєводство).

Як повідомила PAP у суботу заступник районного прокурора в Перемишлі Беата Старжецька, інспекція місця аварії та самого автобусу вже завершена.

Вона також виявила, що транспортний засіб був не круїзним, а рейсовим, тому люди, які подорожували в ньому, були випадковими.

За попередньою інформацією, на автобусі подорожували 57 людей, у тому числі двоє водіїв. Це перевірить і прокуратура, адже зі списку пасажирів видно, що їх було 54.

На місці аварії вдалося встановити особисті дані трьох із п'яти загиблих. Вони мали при собі документи. Це - одна жінка та двоє чоловіків. Двох жертв, що залишились, буде встановлено. Ми знаємо лише те, що це - жінки.

Прокурорка підкреслила, що беруться до уваги різні версії розслідування, включаючи навмисне або ненавмисне ДТП, спричинене водієм.

"Аварія може бути наслідком, наприклад, його необережності або засинання за кермом, неправильного або пізнього маневру, - сказала прокурорка Старжецька. - На даний момент жодна з цих можливостей не може бути виключена або однозначно підтверджена. Ми перевіряємо всі".

Долучений для розслідування тахограф показує, що водій автобуса їхав зі швидкістю 96-97 км на годину безпосередньо перед аварією, але безпосередньо перед аварією швидкість транспортного засобу впала з 95 до 45 км на годину. Також відомо, що автобус вдарив  у захисний бар’єр, після чого перекинувся на правий бік і скотився схилом.

Обидва водії були тверезими. У них також брали кров, в т.ч. на наявність наркотиків та інших алкоречовин. Початкові тести не показали жодних доказів їхньої присутності.

Прокурорка додала, що другий водій, який на момент аварії сидів поруч з водієм, який їхав, уже виписаний з лікарні. Найближчим часом прокуратура запланувала процесуальну діяльність за участю цього 35-річного водія. Водій, який керував автобусом, зараз перебуває в лікарні.

Наразі в лікарнях перебуває 29 людей, 14 з яких - у важкому стані, заявила представник Державної пожежної служби та Підкарпатського воєводи Ева Леніарт на прес-конференції у суботу.

На місці аварії також працювали консульські служби України. Транспортна компанія, якій належав автобус, що потрапив у аварію, надіслала додатковий автобус.

Автобус, який потрапив у аварію, був виготовлений у 2012 році. Він курсцвав на шляху з Познані до Херсона.

"Я глибоко засмучений страшною новиною про аварію українського автобуса на А4 поблизу Кашиць, в якій шість людей загинули і кілька десятків отримали поранення. Я висловлюю найщиріші співчуття родинам загиблих та всім нашим українським друзям @ZelenskyyUa "- написав президент Польщі Дуда в Twitter у суботу вранці.

На польсько-українському кордоні українців з автобуса, що потрапив у ДТП, чекатимуть швидкі

Аварія українського автобуса в Польщі: 9 осіб виписали з лікарень, 14 – у тяжкому стані

Аварія в Польщі: водій автобуса з України міг не впоратися з керуванням

З автостради у Польщі злетів український автобус: 6 людей загинуло, 35 поранено. Для евакуації вилетіло два вертольоти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів