З автостради у Польщі злетів український автобус: 6 людей загинуло, 35 поранено. Для евакуації вилетіло два вертольоти

09:44 6 березня 2021 р.

Фото до новини

У Польщі автобус з українською реєстрацією упав з естакади. 6 людей загинули, 34 отримали поранення.

Про це сьогодні, 6 березня, повідомляє польське видання RMF24, пише Dailylviv.

За його інформацією, трагічна аварія сталася на автостраді А4 у Підкарпатті. На рівні Луткова - посередині шляху між Ярославом і Перемишлем -  з віадука в кювет впав автобус з українськими реєстраційними номерами. 6 людей загинули, 34 отримали поранення. Внаслідок аварії перекрито рух на автостраді А4.

Автобус їхав у напрямку Перемишля, до кордону з Україною. У транспортному засобі було 57 людей. Усі вони громадяни України. Внаслідок аварії перекрито рух на автостраді А4.

Серед інших, які працюють на місці аварії, - пожежники, поліція, фельдшери. Туди ж були скерованіі два вертольоти для перевезення поранених: польська медична авіаційна рятувальна служба та військовий МІ8. Пасажирів евакуювали з перекинутого автобуса пожежники.

Потім їх передали екіпажам служби швидкої допомоги. Поранених перевезли до провінційної лікарні в Перемишлі, Центру медичної допомоги в Ярославі, провінційної лікарні №2 у Жешуві, лікарні в Рудній Мала та повітових лікарень у Пшеворську та Любачу.

Учасники ДТП, які не постраждали, потрапили до місцевої школи. На даний момент усіх постраждалих доставляють до лікарень чи гуртожитків. Загалом госпіталізовано 34 людини. 18 людей, які не потребували госпіталізації, були доставлені до сусіднього гуртожитку. Пожежники вже поставили уламки автобуса на колеса, і на даний момент перевірку проводить поліція та прокуратура.

"Наша діяльність закінчилася, але визначення причин, що призвели до цієї аварії, займе ще кілька годин, - каже керівник відділу внутрішніх справ Марцін Бетлея з пожежної охорони Підкарпаття. - Автобус, який зазнав аварії, найімовірніше був на маршруті Познань-Херсон".

Пів години тому речник МЗС Олег Ніколенко повідомив у Твітері про те, що кількість постраждалих у ДТП в Польщі зросла до 35 українців: "Усім надається необхідна медична та консульська допомога. Вдячні польській стороні за оперативну реакцію". 

Українців, які потрапили в ДТП у Польщі, рятували 30 швидких і 5 гелікоптерів

Двоє загиблих українців - у Польщі, одна - у Словаччині

На ринку Шувар у Львові трактор розчавив 85-річну жінку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів