Українців, які потрапили в ДТП у Польщі, рятували 30 швидких і 5 гелікоптерів

23:17 2 липня 2020 р.

Фото до новини

У Сілезькому воєводстві в аварії за участі двох вантажівок та автобуса травмувалося кілька десятків громадян України.

Про це інформує Польське радіо.

32 особи травмувалися унаслідок серйозної дорожньо-транспортної пригоди на національній автодорозі №1 у селі Боґуславіце неподалік Ченстохови в Сілезькому воєводстві.

Там зіштовхнулися дві вантажівки та рейсовий автобус, у якому подорожували громадяни України. Вантажівки загорілися. Попри серйозність ДТП, на щастя, обійшлося без загиблих.

Аварія трапилася у четвер по обіді. На місце прибуло 30 карет швидкої допомоги, чотири медичні гелікоптери з Варшави, Лудзі, Острува Великопольського та Ополя, а також військовий вертоліт Mi-8.

У поліції повідомили, що зіштовхнулися автобус та дві вантажівки, одна з яких перевозила легкозаймисті матеріали. Пожежу погасили прибулі на місце пожежники.

Натомість у автобусі перебувало 40 громадян України, котрі їхали у напрямку Слупська. Водія затиснуло у транспортному засобі. Його вдалося звільнити.

Потерпілі пасажири покинули автобус в основному власними силами. Це 36 осіб з автобуса та двоє водіїв вантажівок. 23 особи госпіталізували. Стан чотирьох найбільш травмованих осіб серйозний, але стабільний. Їхньому життю не загрожує небезпека.

За попередньою інформацією поліції, в одній із вантажівок пошкодилося колесо. Транспортний засіб з’їхав на праву смугу і в’їхав у автобус попереду. У свою чергу, автобус врізався у наступну вантажівку, що  перевозила небезпечні матеріали. 

Нагадаємо, у Чехії та Польщі - найменше безробітних серед країн ЄС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів