Аварія українського автобуса в Польщі: 9 осіб виписали з лікарень, 14 – у тяжкому стані

21:01 6 березня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 6 березня, о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, що у Польщі, за 30 км від кордону з Україною, в ДТП потрапив український рейсовий автобус, в якому перебували 57 українців.

Департамент комунікації МВС України повідомляє, пише Dailylviv, що шестеро осіб загинуло, ще 39 доставлено до лікарень. 14 перебувають у важкому стані. Поранених розмістили у шести лікарнях Підкарпатського воєводства: Воєводська лікарня ім. Св. Отця Піо в Перемишлі – 11 пацієнтів (5 виписано), Центр медичної допомоги в Ярославі – 11 пацієнтів, Воєводська клінічна лікарня №2 Св.Ядвіги в Жешові – 11 пацієнтів (3 виписані), Незалежний громадський центр в Пшеворську – 3 пацієнти, Незалежний громадський центр охорони здоров’я в Лобачові – 4 пацієнти (2 людини на виписку), Спеціалізована лікарня Святої родини в Рудній Малій – 1 пацієнт. 

Пасажири, які не травмувалися, були доставлені до одного із гуртожитків у Ярославі. Дітей серед постраждалих не було.  Станом на сьогоднішній день, за повідомленнями польської сторони, 9 пацієнтів вже виписані з лікарень. 

На місці трагедії працювали польські рятувальні служби: понад 100 рятувальників, Державна медична рятувальна служба, 30 поліцейських та представники Червоного хреста. Також до порятунку українців була залучена важка техніка, гелікоптер і дрони. 

За попередньою версією поліції, водій не впорався з керуванням, у результаті чого транспортний засіб злетів у кювет та перекинувся.

Працівники Генерального консульства України в Любліні невідкладно виїхали на місце події для надання консульської допомоги нашим громадянам та координації взаємодії з польськими компетентними органами в контексті з’ясування всіх обставин трагедії, забезпечення постраждалих необхідною медичною допомогою та організації репатріації загиблих. 

Спільно з перевізником та Львівською ОДА вирішується питання доправлення до України громадян, які не постраждали в ДТП або будуть виписані з лікарень найближчим часом.

Аварія в Польщі: водій автобуса з України міг не впоратися з керуванням

Автокатастрофа українського автобуса біля Ярослава: обидва водії були тверезі,- ПР

З автостради у Польщі злетів український автобус: 6 людей загинуло, 35 поранено. Для евакуації вилетіло два вертольоти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів