Аварія в Польщі: водій автобуса з України міг не впоратися з керуванням

20:49 6 березня 2021 р.

Фото до новини

За попередніми даними, водій українського автобуса, який потрапив у ДТП у Польщі, не впорався з керуванням, заявили в МЗС України. 24 пасажири вирушили в Україну, а 26 - залишаються поки що у польських лікарнях.

За попередніми даними польських правоохоронців, водій українського рейсового автобуса, який потрапив у дорожньо-транспортну пригоду в Польщі, не впорався з керуванням, через що транспортний засіб злетів у кювет і перекинувся. 

Про це в суботу, 6 березня, повідомила пресслужба міністерства закордонних справ України, повідомляє DW.

"6 березня приблизно о 02:00 на території Польщі (місцевість Кашице, Підкарпатське воєводство) сталася дорожньо-транспортна пригода за участі рейсового автобуса з українською реєстрацією, що прямував за маршрутом Познань-Херсон. За наявною інформацією, внаслідок аварії загинули шість громадян України, 35 осіб зазнали травм і були госпіталізовані до медичних закладів міст Перемишль, Ярослав, Жешув, Любачів та Рудна Мала", - йдеться в повідомленні.

Загалом в автобусі було 57 українців. Наразі співробітники генерального консульства України в Любліні виїхали на місце події для надання консульської допомоги громадянам України та взаємодії з польськими компетентними органами в контексті з'ясування всіх обставин трагедії та забезпечення українців необхідною медичною допомогою та організації репатріації загиблих. 

"Спільно з перевізником та Львівською ОДА вирішується питання доставки в Україну громадян, які не постраждали в ДТП або будуть виписані з лікарень найближчим часом", - наголосили в МЗС України.

Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда висловили співчуття у зв'язку з жертвами ДТП українського автобуса в Польщі.

 "ДТП в Польщі: за сприяння консулів перша група із 24 українців вирушила до України. У лікарнях залишаються 26 наших громадян. Вони забезпечені необхідним лікуванням та цілодобовою консульською опікою. «Гаряча лінія» МЗС для родичів: +38 044 238 15 88", - про це написав у твітері речник МЗС Олег Ніколенко. 

Автокатастрофа українського автобуса біля Ярослава: обидва водії були тверезі,- ПР

З автостради у Польщі злетів український автобус: 6 людей загинуло, 35 поранено. Для евакуації вилетіло два вертольоти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів