Спецзакон про допомогу біженцям із України в Польщі приймуть у четвер-п'ятницю

12:38 3 березня 2022 р.

Фото до новини

Проєкт спеціального закону про допомогу біженцям з України ще доопрацьовується на рівні уряду. Імовірно, спецзакон буде прийнятий у четвер або п'ятницю (3-4 березня), і прийнятий Сеймом наступного тижня, - повідомив у четвер, 3 березня, речник уряду Пйотр Мюллєр.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

За словами речника польського уряду Пйотра Мюллєра, спеціальний закон про допомогу біженцям із України, перш за все, легалізує питання присутності біженців таким чином, щоб їм було легше знайти роботу без додаткових формальностей чи дозволів. Пйотр Мюллєр додав, що це також стосується багатьох різних аспектів, таких як охорона здоров’я та освіта.

Зараз іде дискусія про те, як «наразі їм допомогти в оренді квартир, бо ви повинні визначити порядок справ».

«На даний момент найголовніше, щоб у людей була їжа і місце, де вони могли б жити. Тому робота над цим аспектом ще триває, сьогодні ми це обговоримо», - сказав Мюллєр.

За словами речника польського уряду, основною умовою, яка підпадає під дію спецзакону, буде в’їзд до Польщі після 24 лютого, не враховуючи розширюваних винятків.

На запитання «Polsat News», чи є серед біженців із України люди, які раніше намагалися перетнути польсько-білоруський кордон, речник уряду запевнив, що «служби не мають інформації про те, що ці люди з Білорусі перетнули кордон у нас».

«Ми детально перевіряємо всіх людей, паспорт сканується. Люди, які не мають паспорта, після перетину кордону перебувають у іншому місці, щоб підтвердити свою особу. Тому у нас немає жодного білоруського сліду», - запевнив речник уряду.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів