До Польщі повернулися близько 1,5 мільйона українців

12:11 20 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Очікують також нову хвилю мігрантів з України в Польщу.

Раз на два тижні держави-члени ЄС переглядають перелік третіх країн для вільного в’їзду, до якого потрапила Україна на початку вересня. З 9 вересня Польща стала доступною для в’їзду, а з 10 жовтня відновлено міжнародне залізничне сполучення Укрзалізницею. Все це спричинило вихід показника трудової міграції з України в Польщу на допандемічний рівень, пише Dailylviv.com.

Як повідомляє Головне статистичне управління Польщі, на сьогоднішній день у Республіці Польща офіційно працює близько 1,3 - 1,5 млн громадян України, як і в допандемічний період. Це підтверджує кількість українців, яка повернулась сюди по закінченню карантину.

Така міграційна тенденція мала б послугувати причиною збільшення кількості грошових переказів в Україну. Проте, за даними сервісу TransferGo, особливих змін наразі не помітно. Станом на вересень 2021 було виконано 112 672 переказів й похитнулось усього приблизно на 2% порівняно з серпнем цього року. 

При цьому кількість реєстрацій нових користувачів з України в Польщі на глобальному сервісі грошових переказів TransferGo активно зростає. Наприклад, за вересень цього року було зареєстровано 12 тисяч осіб, що перевищує серпевий показник у 8 тисяч осіб на більше, ніж 31,5%. 

Така ситуація вказує на нову хвилю активної підготовки українців до виїзду за кордон. 

Головний актив України за тридцять років - трудові мігранти, - експерт

За роки Незалежності з України виїхали приблизно 10 мільйонів людей

Трудові мігранти переказали до України $9,7 мільярда, – НБУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів