Кому з українців Польща дозволила в'їзд із 13 червня

11:59 14 червня 2020 р.

Фото до новини

Відкривши внутрішні кордони з країнами ЄС, Республіка Польща оновила дозволи для в'їзду іноземців з-поза зовнішніх кордонів. У тому числі - з України.

У ніч з 12 на 13 червня цього року прикордонний контроль на всій ділянці внутрішнього кордону Польщі завершено, повідомила прикордонна служба країни. Скасування прикордонного контролю на внутрішньому кордоні означає також скасування санітарного контролю і відсутність карантину. 

Однак обмеження, включаючи обмеження на в'їзд іноземців до Польщі та карантин, все ще діють на зовнішньому кордоні ЄС.

Досі існують обмеження на кордоні Польщі з Росією, Білорусю та Україною. В'їзд іноземців до Польщі все ще обмежений, і кордон з Росією можна перетнути лише у Безледах та Гжечотках, кордон з Білоруссю - у Кушніці, Боброўніках і Тересполі, а з Україною - у Дорогуську, Корчові, Гребенні та Медиці (лише у пішохідному русі).

Хто може в'їхати до Польщі?

До Польщі з 13 червня можуть в'їхати лише такі категорії громадян:

- громадяни Республіки Польща,

- іноземці, які є подружжям або дітьми громадян Республіки Польща чи залишаються під їхньою постійною опікою;

- іноземці, які мають "карту поляка";

- керівники дипломатичних представництв і члени дипломатичного та консульського персоналу місії, тобто особи з дипломатичним званням та члени їхніх сімей;

- іноземці, які мають право постійного або тимчасового проживання на території Республіки Польща;

- іноземці, які мають право працювати на території Республіки Польща, тобто іноземці, які мають право працювати на тих же умовах, що і громадяни Польщі, які мають дозвіл на роботу, довідку про внесення до реєстру щодо сезонних робіт, документи, які свідчать про те, що початок роботи розпочнеться одразу після перетину кордону;

- іноземці, які керують транспортним засобом для перевезення людей або товарів, і їх транзит відбувається в рамках їх професійної діяльності, що складається з перевезення вантажів або перевезення осіб;

- учні та студенти, які навчаються у Польщі.

З 13 червня дозволено також:

- громадянам держав-членів Європейського Союзу, держави-члена Європейської угоди про вільну торгівлю (ЄАВТ) та членам їхніх сімей (дружині або чоловіку і дітям) подорожувати територією Республіки Польща до місця їхнього проживання чи перебування;

- іноземцям, які мають посвідку на тимчасове або постійне проживання в Європейському Союзі, та членам їхніх сімей (дружині або чоловіку і дітям) подорожувати територією Республіки Польща до місця проживання чи перебування.

В особливо виправданих випадках, не включених вище, командир прикордонної служби після отримання згоди головного командувача прикордонної служби може дозволити іноземцям в'їхати на територію Республіки Польща.

Нагадаємо, що з 4 червня відновився прийом візових документів у Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові.

"Щоденний Львів" повідомив, що ПП "Шегині" не впорується з чергами: прикордонники радять «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руську» (відео).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів