У Польщі приїжджим потрібна 10-денна ізоляція або тест за 53 чи 106 доларів

22:54 26 квітня 2021 р.

Фото до новини

Польща вимагає проходження карантину від пасажирів, які приїжджають з України, Білорусі, Росії та інших країн, які не входять в Шенгенську зону. Або - негативного тесту, зробленого у Польщі.

Тривалість самоізоляції становить 10 днів. Від неї звільнені ті, хто пройшов повну вакцинацію від коронавірусу препаратами, які затверджені на території ЄС.

Про це повідомив сайт avianews, пише Dailylviv.  

Наявність негативного ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблено за межами Польщі, не звільняє від 10-денної самоізоляції. Щоб скоротити термін, необхідно зробити ПЛР-тест або тест на антиген коронавірусу безпосередньо в Польщі впродовж 48 годин.

Аналіз на коронавірус можна здати, наприклад, в аеропорті Варшави як в зоні видачі багажу, куди мають доступ лише пасажири, так і на відкритій для всіх території. Це також можна зробити в інших аеропортах Польщі.

Тест на антиген коштує 200 злотих ($53), тест методом ПЛР - 400 злотих ($106). Оскільки польські органи влади визнають обидва тести, то можна зробити той, що дешевший. Результат тесту на антиген стає відомим через 15-30 хвилин.

Від самоізоляції звільняють тих пасажирів, аналіз яких показав негативний результат. Однак - не автоматично.

Наступного дня ​​після в'їзду на телефон приїжджого телефонує автомат, який повідомляє про необхідність дотримання умов карантину, інакше - будуть санкції. Штраф за порушення самоізоляції в Польщі може досягти 30 тис. злотих ($8 тис.).

Лабораторія може передавати результат у санепідемстанцію Польщі впродовж 24 годин. А санепідемстанція має ще 24 години для того, щоб звільнити людину від самоізоляції на підставі негативного результату тесту.

Однак система може дати збій, унаслідок чого інформація про те, що подорожній пройшов необхідний аналіз, може не надійти до влади. Тоді до місця самоізоляції, зазначеному в анкеті, прибуде поліція. Або ж у людини може виникнути проблема з виїздом з Польщі, якщо вона захоче виїхати раніше за 10 днів, відведених на самоізоляцію.

Тому після здавання аналізу в аеропорті обов'язково треба записати контактні дані лабораторій та уточнити номер тесту, який передають у санепідемстанцію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів