90% біженців з України у Польщі й Німеччині виконують не ту роботу

23:15 19 вересня 2022 р.

Фото до новини

З 24 лютого в Польщі працевлаштовано 430 тисяч українців, тобто дві третини біженців працездатного віку, які отримали в Польщі тимчасовий захист.

Біженці з України готові працювати у Польщі і Німеччині, але в Польщі їм легше знайти роботу. Такими є висновки фахівців Східноєвропейських студій Варшавського університету і фонду підтримки мігрантів на ринку праці EWL. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

З 24 лютого в Польщі працевлаштовано 430 тисяч українців, тобто дві третини біженців працездатного віку, які отримали в Польщі тимчасовий захист, говорить Ян Маліцький, директор Центру Східноєвропейських досліджень Варшавського університету.

«Якщо говоримо про найсвіжіше дослідження, вражає те, що ті мігранти дуже зацікавлені, вивчають мову, польську, зрештою, українцям легко її вивчати, а також німецьку, і вони також надзвичайно активні професійно, вони боряться за щось».

Міхаліна Сєлевич з агенції працевлаштування українців сказала, що польський ринок праці є відкритим, адже пропонує майже 160 тисяч вакансій, але також він адаптований до потреб працівників з України.

«Ми маємо справу з фірмами, які запровадили охорону праці українською мовою, запровадили медогляди для працівників, аби українські керівники працювали в закладах праці і були свого роду зв’язковими між польськими й українськими працівниками. Тож як польські працедавці, ми зробили багато, аби полегшити інтеграцію українського працівника».

Опитування охопило працевлаштованих людей, серед яких у Польщі близько 95% жінок. Більшість респондентів мають дітей. 46% опитаних мігрантів, що знайшли роботу у Польщі, мають вищу освіту, а більшість — 90% — виконують роботу, яка є нижчою від їхньої кваліфікації.

За даними опитувань, вони готові вчитися, підвищувати кваліфікацію, вивчати мову.

У Польщі назвали кількість українських працівників, які сплачують внески до пенсійного фонду

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

8 червня у Варшаві стартували інтеграційні уроки для польських і українських учнів

Україна і Польща домовились запровадити спільний контроль на кордоні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів