Новини Львова (cтор. 8135)

15:43 8 жовтня 2013 р.

Росія - правонаступниця Золотої Орди

Де-юре Росія кінцево вийшла з-під контролю Орди тільки на початку XVIII століття, коли Петро I припинив виплату данини Кримському ханству (найсильнішому уламку Орди до того часу).

Історія

15:24 8 жовтня 2013 р.

ЦВК "закреслила" Митний союз

Центральна виборча комісія України відмовила в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо питання: «Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном», створеної на зборах громадян 29 вересня.

Політика

14:12 8 жовтня 2013 р.

ССЗ вбивають українців

За даними Державної служби статистики, в 2013 році в Україні близько половини смертей зумовлено серцево-судинними захворюваннями. Смертність в Україні з причини інсульту у чоловіків у 18, а у жінок в 14 разів вищі, ніж у Швейцарії.

Медицина

13:17 8 жовтня 2013 р.

Українців посадять на російські вакцини без GMP-сертифікату

43% вакцин, які використовують для щеплення українців, не мають GMP-сертифікату якості. Його немає у 12 вакцин, які використовують зараз для щеплення у рамках національного календаря щеплень.

Медицина

Фото для новини

13:02 8 жовтня 2013 р.

Мінсоцполітики блокує гуманітарні вантажі для українців

Закордонні донори частково або повністю призупинили ввезення в Україну гуманітарних вантажів, які перенаправляються в Польщу та інші країни Східної Європи. Львів'яни-доброчинці звернулися за допомогою до президента, прем'єр-міністра і голови ВР.

Економіка

Фото для новини

11:55 8 жовтня 2013 р.

Найосвіченіші діти - на Львівщині

Результати територіального розподілу показників усередненого показника рівня знань з усіх навчальних предметів показали вищий рівень знань у західних областях, та урбанізованих територіях (обласних центрах і містах обласного підпорядкування).

Наука і техніка