44% водопровідних мереж Львівщини – в аварійному стані

13:36 8 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Але коштів на їх ремонт у державному бюджеті не передбачено.

В управлінні водопровідно-каналізаційного господарства міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства визнали у відповідь на запит інтернет-видання «Тиждень.ua», що в Львівській області аварійному та ветхому стані перебуває 44% водопровідних мереж. Дослівно ж повідомили наступне: 

«Загальна протяжність водопровідних мереж складає в Україні 180 тис. 111,8 км, з яких в аварійному та ветхому стані перебуває 68 тис 756,9 км або 38,1%. Найбільше таких мереж в Луганській – 61%, Донецькій – 48,5%, Львівській – 44%, Дніпропетровській – 42,1% областях, у Криму – 54% та Севастополі – 55,1%.

Міністерство інформує також, що «Законом «Про Державний бюджет України на 2013 рік» передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на капітальний ремонт систем централізованого водопостачання та водовідведення в сумі 440 млн грн.». Але додало, що кошти цієї субвенції розподілено між Дніпропетровською, Донецькою, Запорізькою, Луганською, Миколаївською та Херсонською областями.

Як бачимо, попри те, що на Львівщині водопровідних мереж в аварійному стані більше, аніж на Дніпропетровщині, кошти на ремонт отримала не перша з них, а друга. Тобто влада виділяє їх передусім тим, на кого розраховує на виборах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

Тиждень

 

новобудови Львів