ССЗ вбивають українців

14:12 8 жовтня 2013 р.

За даними Державної служби статистики, в 2013 році в Україні близько половини смертей зумовлено серцево-судинними захворюваннями. Смертність в Україні з причини інсульту у чоловіків у 18, а у жінок в 14 разів вищі, ніж у Швейцарії.

Щорічно в світі близько 9,4 мільйона людей помирає від серцево-судинних захворювань. Серед них 51% людей гине від інсульту і 45% - від ішемічної хвороби серця. Хвороби серцево-судинної системи в сучасному світі, в тому числі в Україні, називають проблемою № 1.

Щорічно від ССЗ помирають більше 500 тис. українців, тобто в середньому кожен день гинуть 1370 людей. За даними Державної служби статистики, в 2013 році в Україні близько половини смертей зумовлено серцево-судинними захворюваннями. У порівнянні з 2012 роком показники кількості смертності в Україні практично не змінилися. Це свідчить про низьку культуру профілактики, діагностики та лікування серцево-судинних захворювань серед українців. 

«У структурі загальної смертності українців за останні 3 роки захворювання серцево-судинної системи складають 66%, водночас у більшості європейських країн цей показник не перевищує 50%. Наприклад, смертність в Україні з причини інсульту у чоловіків у 18, а у жінок в 14 разів вище, ніж у Швейцарії»,- говорить генеральний директор однієї з фармацевтичних компаній, яка має представництво в Україні.

Про це згадали піарники через тиждень після того, як був відзначений Всесвітній день серця. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів