Боротьбою з «расизмом» на «Арені Львів» маскують великий бізнес

12:41 8 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Чим популярніша збірна потрапить на мундіаль – тим більший прибуток отримає ФІФА.

Як інформує «Gazeta.ua», посилаючись при цьому на розслідування телевізійної програми «Гроші», «боротьбою з неонацизмом маскують великий бізнес». Бо зокрема в цій програмі не обійшли увагою дискваліфікацію Міжнародною федерацією футболу (ФІФА) стадіону «Арена Львів» на п'ять років за нібито «прояви нацизму під час поєдинку Україна – Сан-Марино».

Але, як повідомляють «Гроші», ошелешені санкціями ФІФА львів'яни заговорили про рейдерську атаку на їх новенький стадіон. Адже в його будівництво «вбухали» 250 мільйонів євро з бюджету.

«Це замовна річ, щодо «Львів-Арени», – вважає відтак Тарас Павлів, активіст ультрас ФК «Карпати». – Напевно, скоро стадіон стане приватною структурою і хтось його просто забере». Футбольні знавці переконують також, що політика та спекуляції з нацизмом – це прикриття для великої гри на мільярди доларів.

«УЄФА та ФІФА основні прибутки отримують не від продажу квитків чи реклами на матчах, а від прав на телевізійні трансляції, – зауважує Тарас Кузьменко, активіст ультрас ФК «Динамо». Тобто, чим популярніша збірна потрапить на мундіаль, тим більший прибуток отримає ФІФА.

«З цієї точки зору Англія набагато кращий варіант, ніж Україна. Навіть Польща виглядає краще», – вважає Кузьменко.

Заборонені символи у Львові помітили активісти FARE, – продовжують «Гроші». Відтак пояснюють – це громадська організація, яка виступає за футбол без нацизму в Європі.

Ця структура від імені ФІФА шукає нацизм на трибунах стадіонів. Саме через доповідь FARE так суворо покарали Україну.

Спеціалісти FARE самі вирішують, які символи, картинки та цифри поза грою. Керівник організації в Україні Павло Клименко заявив, що після дискваліфікації стадіону йому погрожують і старанно ховається від журналістів.

«Всі звинувачення ми розцінюємо, як спробу FARE підзаробити кошти, – каже Артем Худолеєв, активіст ультрас ФК «Динамо». – Не можна говорити, що вони насправді боряться з якимись глобальними проблемами. Вони просто змагаються за виділення коштів для свого фінансування.»

Фанати переконані, що активісти, які годуються грантами, можуть спеціально засилати на трибуни провокаторів, фотографувати їх, а потім отримувати за це дивіденди.

Як повідомляв «Щоденний Львів», ФК «Карпати» заперечив «прояви расизму» у Львові й пояснив Федерації футболу України, що у ній помилково трактують символіку львівських вболівальників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

gazeta.ua/

 

новобудови Львів