Водії вантажівок об'їжджають заблоковані пункти пропуску на польсько-українському кордоні. Хто у виграші

19:18 24 листопада 2023 р.

Фото до новини

Водії вантажівок, які бажають об’їхати заблоковані наразі пункти пропуску на кордоні з Польщею, обирають маршрут через DK19 - на Барвінек.

Про це повідомляє Krosno 112, пише DailyLviv.com.

Водії вантажівок, які бажають об’їхати заблоковані наразі пункти пропуску на кордоні з Польщею в Медиці та Корчовій, обирають маршрут через DK19 - на Барвінек, а потім прямують на Словаччину чи Угорщину, щоб потрапити в Україну.

Єдині труднощі на DK19 перед перетином кордону, пов’язані зі закупівлею у Словаччині пристрою для електронного стягнення плати за дороги «Myto».

У пункті біля кордону, де можна придбати «Myto», цих пристроїв дуже мало. Словаки не були готові до збільшення трафіку вантажівок зі сторони Польщі. Час від часу надходять нові пристрої, але їх все ще занадто мало, щоб задовольнити підвищений попит.

Як вважають експерти, раніше Словаччина мала проблеми з добудовою своєї ділянки траси "Via Carpatia". Тепер, коли кошти від плати за дороги надходять у державну скарбницю, з'явився ресурс для повернення інвестицій.

Читайте також: Українські перевізники ліплять вареники на кордоні просто біля вантажівок (відео)

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники заблокували три найбільші пункти пропуску до України. Дозвіл був отриманий від польської влади на 2 місяці - з 3 листопада по 3 січня. Вони хочуть, щоб українські водії віддали їм частину своєї роботи, а також вони не бажають очікувати виїзду з України в загальній черзі, а вимагають окремий "зелений коридор" для польських автівок.

11 листопада, на прохання підкарпатського воєводи та кризової групи, офіцери поліції супроводили українські машини на термінал. Колони складалися з 25 автомобілів у кожній і прямували до автостради А4 (відкрита лише для легкових автомобілів), а потім просто до прикордонного переходу Корчова-Краківець.

Представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України 13 листопада провели зустріч на кордоні з представниками польської сторони для розблокування пунктів пропуску. Але вона не дала результатів.

23 листопада поляки розпочали блокування пункту пропуску «Медика -Шегині».

Доповнено 25 листопада польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажних автомобілів у 4 пунктах пропуску на українсько-польському кордоні. На сьогодні близько 4 тисяч фур простоюють у черзі від 10 і більше днів. Найбільша кількість вантажного транспорту перед пунктом пропуску Дорогуськ-Ягодин.

Близько 20 водіїв, які застрягли на кордоні Польщі та України через страйк польських перевізників, заявили про бажання евакуюватись, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

У мережі поширено відео, на якому зафіксований факт агресивної поведінки польських страйкарів щодо українських перевізників, коли страйкарі намагалися "регулювати" рух українських вантажівок за допомогою сокири.

Читайте також: У кабіні вантажівки знайшли тіло українського водія, який не зміг повернутися додому через блокування кордону

Друга смерть водія на заблокованому польському кордоні (доповнено)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів