Польща і Україна стали заручниками диверсантів і саботажників, які смажать на кордоні російський шашлик

09:58 24 листопада 2023 р.

Фото до новини

Осінній протест групки польських перевізників нагадує пробільшовицький саботаж столітньої давності у Німеччині і Великобританії.

Про це написав Павел Боболович, редактор Radio Wnet, ведучий програм " Raport z Kijowa" та "Program Wschodni", інформує DailyLviv.com.

"Протест групки польських перевізників на кордоні не має нічого спільного з польськістю та польськими інтересами. Це протест невеликої частини однієї професійної групи, яка до того ж роками заробляє на українському ринку і сьогодні часто використовує працю українських водіїв.

Звісно, у демократичній країні кожен може протестувати, навіть якщо він не правий. Однак не в будь-якій формі. Блокування кордону фронтових країн – це удар по нашій безпеці. Тому це скоріше диверсія (свідома чи ні) чи тероризм, бо внаслідок цього акту суспільства Польщі та України стали заручниками групи, що смажить шашлик на кордоні. Заручниками є також польські (і українські) підприємці, які роками вибудовували взаємні економічні відносини. Сьогодні їхній товар не може перетинати кордон, а ціни на нереалізований транспорт зростають щодня. Звісно, врешті-решт, за цей бунт заплатимо ми – споживачі.

Ми також втрачаємо ринок. Після 24 лютого українські магазини були заповнені польськими продуктами. На їхнє місце незабаром прийдуть угорські та румунські.

Безпека та інтереси поляків, які живуть в Україні, мені теж є близькими  – адже вони, як і кожен громадянин України, страждають від цієї блокади більше, ніж бізнес кількох перевізників, які співпрацюють з проросійською «Конфедерацією», яка програла на виборах.

Польська держава перебуває в політичному перехідному періоді. Це не сприяє прийняттю твердих рішень. Крім того, кілька міністрів не відійшли від агітаційної риторики, в якій намагалися перевершити націоналістичні гасла «Конфедерації». Страшно подумати, як ще Росія може спробувати використати цей перехідний період у Польщі.

На київському Майдані, серед моря українських прапорів, кожен з яких символізує одного загиблого українського воїна, є поле польських прапорів, які нагадують нам про наших земляків, які воювали в українській армії проти російських загарбників і заплатили за це найвищу ціну. Це вони є свідченням того, що означає польськість, це їхня жертва є доказом польської честі, а не дії групки перевізників, чиї доходи напевно зменшуються.

Світ запам’ятав ганебні протести і саботаж англійських докерів і німецьких робітників у 1920 році, коли вони намагалися перекрити постачання зброї полякам і українцям, які боролися проти більшовиків. Про цю цілком виправдану історичну аналогію згадує Артур Жак. У кожному народі є група, яка дивиться лише крізь власну призму, вагу своєї кишені, але такі групи точно не повинні мати підтримки держави. Існує багато форм протесту, але блокування кордону – це зрада польських інтересів і загроза національній безпеці".

Нагадаємо, що міністр оброни США Ллойд Остін попередив солдатів Польщі, що вони опиняться на лінії фронту, якщо Росія захопить Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів