Поляки розпочали блокування пункту пропуску «Медика -Шегині»

12:14 23 листопада 2023 р.

Фото до новини

На території Польщі перед пунктом пропуску «Медика», суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині», розпочалось блокування руху вантажних транспортних засобів.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише DailyLviv.com.

"За наявною інформацією, яку надавали польські прикордонники, сьогодні близько 10.30 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика» (Республіка Польща), суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині», розпочалось блокування руху вантажних транспортних засобів", - наголосив він.

Читайте також: Хто і як має зупинити незаконну блокаду польсько-українського кордону

За словами Демченка, у зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 1400 вантажівок. Водночас організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусам та легкового транспорту.

Читайте також: Друга смерть водія на заблокованому польському кордоні (доповнено)

Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон. Польські прикордонники повідомили, що, блокування руху може тривати з 23 по 26 листопада.

Як повідомлялось, з 6 листопада на українсько-польському кордоні ускладнено рух вантажного транспорту на пунктах пропуску «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне» та «Ягодин-Дорогуськ». У зв’язку з цим на в’їзд в Україну очікують 2600 вантажівок.

Нагадаємо, українські перевізники, які третій тиждень живуть на польсько-українському кордоні, готують гарячу їжу просто неба біля своїх вантажівок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів