Польські підприємці в Україні просять Варшаву і Київ розблокувати кордон

11:26 25 листопада 2023 р.

Фото до новини

Міжнародне товариство польських підприємців в Україні назвало п'ять економічних і одну військово-політичну причин для негайного деблокування кордону Польщі з Україною.

Міжнародне товариство польських підприємців в Україні ухвалило звернення, в якому висловлює протест проти блокади кордону та продовження акції протесту групи польських перевізників на польсько-українському кордоні. Про це інформує DailyLviv.com.

Як підприємці, які ведуть бізнес по обидва боки кордону, ми маємо реалістичну оцінку масштабу протестів порівняно з масштабом збитків польських компаній, пов’язаних зi:

- зменшенням товарообігу;

- штрафами через несвоєчасну доставку товару нашим одержувачам згідно з договорами;

- відмовами від тендерів через відсутність товару;

- відмовами від інвестицій, їх заморожуванням або виведенням;

- втратами іміджу/втратами статусу окремих ділових партнерів і гарантованих постачальників.

Зменшення товарообігу призводить до значного зменшення сплачених податків, чого не повинно статися в нинішній кризовій ситуації для Польської та Української Держав.

Україна воює. Це боротьба з нульовою сумою за існування нації. Ми, як підприємці, підтримуємо багато гуманітарних проектів в Україні, спілкуємось з людьми, працевлаштовуємо, співпрацюємо і розуміємо важливість цієї боротьби та всього історичного контексту, пам’ятаючи про свій власний, непростий шлях до незалежної та демократичної Польщі, включно з вільноринковою економікою.

Стратегічним для Польщі є партнерство з Україною і утримання фронту подалі від наших кордонів. Звертаємось до відповідних державних органів Польщі та України з проханням негайно вжити всіх можливих заходів для розблокування вантажопотоку між Польщею та Україною.

Рада МТППУ.

Коментуючи акцію мітингарів на кордоні, польська журналістка Моніка Андрушевська гостро резюмувала: якщо Польща безсила перед кількома проросійськими страйкарями, то що вона зможе проти російських танків?

Нагадаємо, що міністр оброни США Ллойд Остін попередив солдатів Польщі, що вони опиняться на лінії фронту, якщо Росія захопить Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів