Запустити смуги для порожніх вантажівок на двох пунктах пропуску - компромісна пропозиція України (відео)

21:11 13 листопада 2023 р.

Фото до новини

Натомість польські протестувальники, які блокують вантажні перевезення, вимагають повернення до системи дозволів.

Заступник міністра відновлення України Сергій Деркач повідомив у ФБ, інформує DailyLviv.com, про зустріч у Польщі щодо розблокування польсько-українського кордону: "Завершили тривалі перемовини з польською стороною для розблокування кордону. Дякую нашим перевізникам, Державній прикордонній службі, Державній митній службі та Консульству за підсилення наших позицій. Працюємо однією командою. 

Ключове, що вимагають протестувальники - повернутись до системи дозволів на вантажні перевезення. Це питання, яке не обговорюється на таких зустрічах. І принципово для нас: «транспортний безвіз» має тривати та бути пролонгованим. Як мінімум доти, допоки не настане наша перемога. Абсурдність вимоги в тому, що польські протестувальники звертаються не до свого уряду, а хочуть, щоб Україна звернулась до ЄС щодо дозволів. Інші питання протестувальників не цікавлять. 

Намагаємось шукати компроміси, щоб збільшити пропускну спроможність і виконувати вже укладені меморандуми, але це складно. Запропонували польській владі запустити смуги для порожніх вантажівок на ПП «Угринів - Долгобичів» та «Грушів - Будомеж». Чекаємо відповідь вкотре. 

Ми не відступаємо назад і наполягаємо: блокада кордону - це порушення низки угод. І кордон має бути розблокованим негайно".

Читайте також на цю тему: Українські вантажівки прорвали блокаду у ПП Корчова-Краківець. Як це було

Українські вантажівки, в колонах по 25, з поліційним супроводом їдуть по магістралі А4 просто до кордону

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів