Українські вантажівки, в колонах по 25, з поліційним супроводом їдуть по магістралі А4 просто до кордону

09:54 11 листопада 2023 р.

Фото до новини

Поліція супроводжує українських водіїв дорогами, призначеними лише для легкових автомобілів. Польські перевізники-пікетувальники пунктів пропуску на кордоні обурені, бо їхній протест втрачає вплив на польську владу.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Польська поліція переправляє українські вантажівки через кордон у Корчовій, таким чином допомагає українцям оминути протест польських перевізників. Перевізників цей факт обурює, адже ніяких домовленостей на такі дії з боку стражів порядку не було.

Читайте також: Розблокування пунктів пропуску. Україна та Польща проведуть зустріч на кордоні

«Таке рішення ухвалив кризовий штаб Підкарпатського воєводи. Вантажівки в колонах з поліційним супроводом, по 25 у кожній, їдуть по автомагістралі А4 просто до кордону», – повідомила Анна Длугош зі штабу в Ярославі.

Читайте також: Час очікування на в’їзд з Польщі в Україну для вантажівок становить 140 годин

Траса А4 доступна лише для легкових автомобілів, а вантажівки виїжджають на дорогу №94 (саме цю дорогу блокують польські перевізники). Команда антикризового управління вирішила дозволити великоваговому транспорту рухатися по автомагістралі А4, що дозволило об’їхати акцію протесту.

«Поки що ми поводилися дуже ввічливо і мирно і досі вважаємо, що так і має бути, але не буду приховувати, що хлопці, які там мерзнуть в осінню негоду, дуже роздратовані ситуацією», – поскаржився Томаш Борковський, член Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту та голова страйку в Корчовій.

Читайте також: Вантажівки на українсько-польському кордоні. В МВС повідомили про актуальну ситуацію (відео)

Попередньо протестувальники узгодили пропуск п’яти українських вантажівок на годину.

Як повідомив Рафал Маклер, поліція просить міського голову припинити акцію протесту на переході в Дорогуську, тому що група з 200 українських водіїв наближається до кордону, і вони самі хочуть «ліквідувати» акцію протесту, а поліціянти можуть не впоратися з ними.

Українські перевізники вважають, що вони не є конкурентами для польських на європейському ринку.

Нагадаємо, у понеділок, 6 листопада, розпочався страйк польських перевізників у трьох пунктах пропуску.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів