Військові Норвегії охоронятимуть підводний газогін від диверсантів

20:54 9 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Норвегія скерувала спеціалізоване судно для перевірки підводного газопроводу до Німеччини після ймовірної диверсії на двох трубопроводах «Північного потоку».

За повідомленням Reuters, минулого тижня Норвегія, найбільший в Європі постачальник газу, привела свій енергетичний сектор у стан підвищеної готовності, розгорнувши військово-морські та військово-повітряні сили для патрулювання морських об'єктів і розмістивши солдатів на наземних газопереробних заводах після вибухів на «Північному потоці-1» і «Північному потоці-2». Про це пише Dailylviv.com.

Havila Subsea, нафтосервісне судно, оснащене дистанційно керованими підводними апаратами, готується обстежити трубопровід Europipe II, який проходить від газового заводу Каарстое в Норвегії до Дорнума в Німеччині, показують дані відстеження суден Refinitiv.

658-кілометровий газопровід Europipe II є найважливішим норвезьким трубопроводом. Його пропускна здатність становить 71 млн кубометрів газу на добу, і це близько п'ятої частини всього трубопровідного експорту Норвегії.

За словами Тора Івар Стрьоммена, старшого викладача Королівської норвезької військово-морської академії, «серйозне переривання потоку газу до Німеччини може викликати політичний тиск, що змінить динаміку тяглого протистояння з росією». 

Наразі Норвегія перевіряє критично важливу нафтогазову інфраструктуру, включаючи трубопроводи, на предмет наявності вибухівки або спроб саботажу.

Путін хоче знищити Європейський Союз

Рада безпеки ООН збереться для обговорення збитків, завданих газопроводу Північний потік

Європа буде готова до зими з 1 жовтня: російський газ замінить СПГ

ЄС набагато сильніший за Росію і змусить її відступити з України

Про наміри путіна попереджала не тільки Польща

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів