У Польщі готуються прийняти нову хвилю біженців з України

15:32 3 листопада 2022 р.

Фото до новини

Заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацєй Вонсік заявив, що польський уряд готує заходи на випадок нової хвилі біженців з України.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.comВ ефірі Третього каналу Польського радіо політик наголосив, що президент Російської Федерації владімір путін свідомо руйнує цивільну інфраструктуру України. Тож уряд Польщі готується до нової хвилі українських біженців.

«Ми, як уряд, готуємося до цього. Уповноваженим з цих питань є заступник міністра справ Павел Шефернакер», – повідомив Мацєй Вонсік.

Посадовець зазначив, що Польща надає велику допомогу біженцям з України, особливо жінкам і дітям. Він також підкреслив, що більшість осіб, які приїхали з України до Польщі від 24 лютого 2022 року, легально влаштувалися на роботу, сплачують податки і підтримують польську економіку. Як зазначив Мацєй Вонсік, соціальних проблем з перебуванням українців у Польщі, вочевидь, немає.

Від 24 лютого, тобто від першого дня повномасштабної російської збройної агресії в Україні, до Польщі прибуло близько 7 мільйонів 500 тисяч осіб з України, — про це у четвер вранці, 3 листопада, Прикордонна служба Польщі повідомила у своєму твіттері.

За цей час кількість осіб, що виїхали у зворотному напрямку, сягнула майже 5 мільйонів 700 тисяч.

У Польщі назвали кількість українських працівників, які сплачують внески до пенсійного фонду

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів