У Львові УЗД за скеруванням від сімейного лікаря перетворилася на квест, у якому хвора програла

19:40 3 лютого 2022 р.

Фото до новини

У Львові ультразвукова діагностика легенів (УЗД) за скеруванням від сімейного лікаря нагадує квест. Принаймні таку "пригодницьку гру" довелося сьогодні випробувати на собі львів'янці, яка намагалася зробити діагностику легенів за Програмою медичних гарантій.

Про це у соцмережі розповіла героїня "квесту "УЗД легенів" львів'янка Ірина Вороняк, пише Dailylviv.com.

Розпочалася медичні пригоди, за словами Ірини Вороняк, ще минулого тижня, у п`ятницю, коли вона звернулася у Центр легеневого здоров'я.

"За номером телефону реєстратури поліклініки Центру легеневого здоров'я рекомендують звертатися наступного тижня (тобто вже цього), бо УЗД робить лише одна лікарка, і вона - на лікарняному", - згадує Ірина Вороняк. 

Довелося зачекати.

"Сьогодні від пів на 9 ранку почалося.... У реєстратурі попросили перетелефонувати через півгодини, уточнять у лікарки, чи вона є. Минуло пів години. За номером телефону повідомили, що лікарка є, спитали, чи є електронне скерування від сімейного лікаря, і навіть сказали, що лікарка записала на першу годину. Я трохи в шоці, бо що і кого може записати на прийом, не маючи ПІБ пацієнта", - розповідає про перебіг подій Ірина Вороняк.

Після цього вона вирушає через пів міста на прийом.

"Є один нюанс - сімейна на роботі з другої, тому скерування (чарівні шістнадцять цифр надішле о другій).  Значить, на годиннику друга, чарівні цифри номера електронного скерування є", - тішиться Ірина Вороняк.

А далі, за її словами, починається щось неймовірне.

"У країні, де пандемія, карантин, реєстратура каже йти під четвертий кабінет, але лікарки ще нема. Ок. Можна почекати. Далі каже, що чекати не треба, бо: "За скеруванням від сімейного лікаря УЗД легенів роблять у районній поліклініці, а в Центрі легеневого здоров'я та послуга платна і коштує 600 грн", - розповідає Ірина Вороняк.

У районній поліклініці за телефоном реєстратури жінку повідомили, що у них таке не роблять і порадили телефонувати в Діагностичний центр.

"Богу дякувати, там - моя сімейна, тому вже обходимося без дзвінка в реєстратуру, і пишу їй напряму, каже, що в них таке не роблять", - завершує свою розповідь про програшний медичний квест Ірина Вороняк.

Dailylviv.com готовий подати реакцію на цю ситуацію лікувального закладу, який одержує кошти від Національної служби здоров'я за ці медичні послуги.

У Львові є безкоштовне і платне обстеження на онкозахворювання: за 591, 420, 340, 290 грн

Куди звертатися за захистом порушених прав у сфері надання медичної допомоги за програмою медичних гарантій

За всі послуги ПМГ на Львівщині пацієнт не повинен платити ні копійки

Програма медгарантій на 2021 рік передбачає 35 пакетів медичних послуг разом з вакцинацією від COVID-19

За які медпослуги пацієнтові треба офіційно платити у комунальних лікарнях, наприклад Львівщини, - роз'яснення НСЗУ

Поліклініка на Сихові одержала від НСЗУ найбільше коштів на безоплатні послуги пацієнтам

З 1 липня психіатричну допомогу надаватимуть удома

9 лабораторних аналізів, які пацієнтам мають робити безкоштовно, - НСЗУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів