6 листопада у Львові запрацює новий медичний діагностичний центр (відео)

16:19 13 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко / прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, новий медичний діагностичний центр розпочне роботу в приміщенні Міської комунальної дитячої клінічної лікарні на вулиці Пилипа Орлика, 4.


Відео: Андрій Андрух / Львівська міська рада

У прес-службі ЛМР повідомили у понеділок «Щоденному Львову», що 6 листопада у приміщенні міської комунальної дитячої клінічної лікарні на вулиці Пилипа Орлика, 4 розпочне роботу новий медичний діагностичний центр, який буде надавати послуги на обладнанні останнього покоління, аналогів якому у Львові ще не було. У прес-службі ЛМР також цитують міського голову Львова Андрія Садового, який центр оглянув сьогодні:

«Хто має дітей, особливо маленьких, прекрасно розуміє, наскільки важливою є правильна якісна діагностика, яка дає можливість поставити діагноз і правильно лікувати. Станом на кінець цього року, на території нашої дитячої лікарні ми будемо мати весь спектр найсучаснішого обладнання, яке тільки може бути у світі.

Це і найсучасніший цифровий рентген-апарат, який оперативно поставили за бюджетні кошти. Це і МРТ, завдяки співпраці з Катериною Ющенко і її фондом. Пані Катерина є частий гість і, насправді, свою любов до дітей, до України показує якісною працею. 

У цей центр інвестовано 50 млн. грн. Це на сьогоднішній день дуже великі кошти. 

Дякуючи цьому обладнанню, ми врятуємо багато життів наших дітей, зможемо поставити якісні діагнози. Дай Бог, щоби цей принцип співпраці був у нашій державі, щоби наша держава якомога швидше перейшла до змін в медицині.

Треба зробити все можливе, щоби ми мали нормальну страхову медицину, щоби люди могли лікуватися. Це обладнання – найвищий світовий рівень.

Звичайно, ми підтягуємо і рівень наших лікарів. Вони проходять відповідне навчання, стажування і в Україні, і за кордоном. 

Якщо подивитись на дитячу лікарню, то все найсучасніше, що потрібно в світі, сьогодні тут є. Наша задача така, щоб ця дитяча лікарня була найкращою в Україні. І ми цю задачу крок за кроком реалізовуємо в життя».

Засновник Центру – Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього». У 2013 році фонд вирішив реалізувати пілотний проект, у якому впроваджувались би найкращі сучасні медичні, управлінські, навчальні технології на базі одного з дитячих медичних закладів України. У тісній співпраці з Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000», який реалізує всеукраїнську програму допомоги дитячим медичним закладам «Від лікарні до лікарні», шляхом конкурсного відбору за низкою критеріїв, була обрана Львівська міська комунальна дитяча клінічна лікарня. Тут, за сприянням Львівської міської влади, створено сучасний діагностичний центр. Цей заклад отримав назву «Центр медичних інновацій NOVO».

У повідомленні також сказано:

«Сьогодні Центр запускає перші високотехнологічні діагностичні медичні послуги. Завдяки встановленому тут діагностичному обладнанню останнього покоління – апарату комп’ютерної томографії, магнітно-резонансному томографу, трьом ультразвуковим сканерам (один з них – портативний) – пацієнти із Західного регіону України мають можливість проходити обстеження, не вирушаючи, як раніше, до Києва чи до Кракова. Загальна вартість ремонтних робіт та встановленої тут апаратури складає понад 50 мільйонів гривень.

Планується, що вартість послуг не перевищуватиме середньоринкового показника, і ці  послуги можна буде отримувати, сплативши благодійні внески. Разом із надходженнями від спонсорів це дозволить акумулювати кошти на реалізацію благодійних програм. 

Центр NOVO є недержавною неприбутковою установою, це перший в Україні приклад медичного закладу такого рівня, який працюватиме за принципом благодійної організації.У подальших планах керівництва – залучення коштів на закупівлю сучасного мамографа, денситометра та інших апаратів, які дозволять розшити спектр діагностичних послуг, що їх надаватиме Центр.

Головний лікар Львівської міської комунальної дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт переконує:

«Високотехнологічні діагностичні медичні послуги дадуть нам змогу швидше і якісніше діагностувати. Новий центр – це те, чого нам давно не вистачало в діагностиці. Бо дотепер ми возили дітей по інших клініках, щоб якісно встановити діагноз.

Тепер ми зможемо, завдяки можливості правильно поставити діагноз, зекономити час і, таким чином, підвищити якість надання медичних послуг мешканцям. Наявність такого обладнання виводить діагностування у Львові на світовий рівень.Тепер не треба їздити за кордон чи у Київ, бо світові стандарти в діагностиці стали доступними у Львові».

Своєю чергою, голова правління Благодійного фонду «Дитяча лікарня майбутнього», президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук розповів: «На базі нового медичного центру ми зможемо реалізувати ряд благодійних програм допомоги хворим дітям. Першою запроваджуємо програму, завдяки якій дітей загиблих на Майдані і в АТО тут обстежуватимуть безкоштовно».

Натомість директор Центру медичних інновацій NOVO Наталія Климович розповіла: «Перевагами нашого обладнання є висока швидкість проведення дослідження, що разом з новими технологіями суттєво зменшує променеве навантаження. Також послаблено природне почуття тривоги пацієнта завдяки габаритам обладнання, яке дозволяє здійснити дослідження всього тіла, у тому числі в осіб з будь-якими формами. Але найголовніше – висока точність отриманих результатів, що є запорукою встановлення правильного діагнозу та вибору ефективного курсу лікування. У подальшому ми плануємо відкрити ряд спеціалізованих медичних кабінетів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів